Katarina, Velika i Mala

Katarina, Velika i Mala - Knežević, Olja | Caritasspiritistcenter.org

...jih mračnih zidova raspadao se svijet", na jednom mjestu kaže glavna junakinja Katarina, dok od Male postaje Velika ... Katarina, Velika i Mala by Olja Knezevic ... . Opis. „Nisam se samo ja raspadala. Izvan mojih mračnih zidova raspadao se svijet", na jednom mjestu kaže glavna junakinja Katarina, dok od Male postaje Velika. Na ulicama crnogorskoga glavnog grada, koje u jednom trenutku postaju pretijesne pa se produže u beogradske i londonske, Katarina je autentičan glas koji nas u specifičnom ... Izvan mojih mračnih zidova raspadao se svijet", na jednom mjestu kaže glavna junakinja Katarina, dok od Male po ... Katarina, Velika i Mala knjiga autora Knežević, Olja - VBZ ... ... ... Izvan mojih mračnih zidova raspadao se svijet", na jednom mjestu kaže glavna junakinja Katarina, dok od Male postaje Velika. Na ulicama crnogorskoga glavnog grada, koje u jednom trenutku postaju pretijesne pa se produže u beogradske i londonske, Katarina je autentičan glas koji nas u specifičnom autoričinom stilu koji podrazum...

INFORMACIJA

AUTOR
Knežević, Olja
DIMENZIJA
8,4 MB
NAZIV DATOTEKE
Katarina, Velika i Mala.pdf

OPIS

V.B.Z. PREDSTAVLJA DOBITNIKA KNJIŽEVNE NAGRADE V.B.Z.-a 2019. „Nisam se samo ja raspadala. Izvan mojih mračnih zidova raspadao se svijet“, na jednom mjestu kaže glavna junakinja Katarina, dok od Male postaje Velika. Na ulicama crnogorskoga glavnog grada, koje u jednom trenutku postaju pretijesne pa se produže u beogradske i londonske, Katarina je autentičan glas koji nas u specifičnom autoričinom stilu koji podrazumijeva spoj intimnog i javnog, vodi putem rastavljanja i sastavljanja. Od odrastanja u suton socijalizma, preko naznaka svega onoga što se na tim prostorima potom dogodilo i uranjanja u neku novu ratnu i tranzicijsku svakodnevicu, Katarina je dovoljno krhka i istovremeno snažna da si dopušta posustajanja i padove u najmračnije kutke društvenog podzemlja i najbolnije ljubavne i bračne katastrofe. Olja Knežević spisateljica je čija proza ne uljuljkava u optimizam niti bježi u pomodni aktivizam; u njezinom romanu skeniraju se obiteljski odnosi i tragedije, ženska prijateljstva, ljubavne izdaje i prevare, odlasci i bjegovi, razni društveni miljei, ali i širi društveni kontekst konfuznih i neuralgičnih događaja koji (pre)usmjeravaju ljudske sudbine. Pomno osmišljeni i karakterizirani likovi i suvereno, dinamično pripovijedanje „Katarinu“ vode putem najboljih romana koji progovaraju o zbilji ovih prostora unatrag nekoliko desetljeća i uspijevaju (p)ostati romanima koje pamtimo po uvjerljivim, snažnim, neprilagođenim likovima punim strasti, kakva je nedvojbeno Katarina. I kada je žele učiniti Malom i kada se trudi postati Velikom, ulovljena u mrežu koja prijeti njezinom duhu i tijelu, u kojoj se za dominaciju bore moć i novac, razne političke opcije, nasljeđa i zavičaji, Katarina je uvjerljiva i složena, kao život sam, kao i ovaj roman.

Želite li pročitati knjigu?Katarina, Velika i Mala u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Knežević, Olja. Čitati Katarina, Velika i Mala Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE