Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju

Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju - Ferrante, Elena | Caritasspiritistcenter.org

...> Književnost > Romani > Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju ... Elena Ferrante: Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju ... . Proboj na sceni ostvarila je romanom Dani zaborava (hrvatski prijevod objavljen je 2015.), ali tetralogija koju čine romani: Genijalna prijateljica, Priča o novom prezimenu, Priča o... A to rade u vrtlozima ideoloških previranja talijanskog društva kraja šezdesetih i sedamdesetih; svjetovima revolucionara i reakcionara, studenata i komorista, komunista i fašista, ali i u svijetu koji otvara sasvim nove mogućnosti emancipacije. Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju treći je... A to čine ... Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju : Genijalna prijateljica... ... . Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju treći je... A to čine u vrtlozima ideoloških previranja talijanskog društva kraja šezdesetih...

INFORMACIJA

AUTOR
Ferrante, Elena
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju.pdf

OPIS

Lila i Elena – siromašne, genijalne djevojčice iz Napulja – postale su žene. Elena je ostavila pejzaže djetinjstva za sobom, diplomirala je, objavila uspješan roman i ušla u privilegirane krugove. Lila je ostavila supruga i napornim fizičkim radom pokušava prehraniti sebe i sina. Mlade žene, svaka na svoj način, pokušavaju zgrabiti priliku da uzmaknu životu siromaštva, neznanja i podčinjenosti. A to rade u vrtlozima ideoloških previranja talijanskog društva kraja šezdesetih i sedamdesetih; svjetovima revolucionara i reakcionara, studenata i komorista, komunista i fašista, ali i u svijetu koji otvara sasvim nove mogućnosti emancipacije. Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju treći je roman iz ciklusa Genijalna prijateljica, maestralno napisane tetralogije jedne od najznačajnijih autorica našeg doba – Elene Ferrante.

Želite li pročitati knjigu?Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Ferrante, Elena. Čitati Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE