Laži naše svakidašnje

Laži naše svakidašnje - Krizmanić, Mirjana | Caritasspiritistcenter.org

...mjerne, zaštitničke i milosrdne laži imaju upravo suprotan učinak: one obogaćuju naše odnose i često nam pomažu da prebrodimo neke teške životne situacije i nastavimo ... Petra Miocic's books on Goodreads (458 books) ... ... laži naše svakidašnje Archives - mirovina.hr ... mjerne, zaštitničke i milosrdne laži imaju upravo suprotan učinak: one obogaćuju naše odnose i često nam pomažu da prebrodimo neke teške životne situacije i nastavimo... Mirjana Krizmanić. Mirjana Krizmanić: Laži naše svakidašnje, meki uvez. Dobronamjerne, zaštitničke i milosrdne laži imaju upravo suprotan učinak: one obogaćuju naše odnose i često nam pomažu da prebrodimo neke teške životne situacije i nastav...

INFORMACIJA

AUTOR
Krizmanić, Mirjana
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Laži naše svakidašnje.pdf

OPIS

Laži naše svakidašnje Naša se ugledna psihologinja Mirjana Krizmanić u knjizi Laži naše svakidašnje bavi laganjem. Laganje se u našoj kulturi uglavnom smatra negativnim ponašanjem i negativnom osobinom. S različitih aspekata propituje uzroke i posljedice laganja. Objašnjava zašto nam je i u kojim situacijama katkad korisnije slagati nego sugovornika ili sebe suočiti s istinom. Postoji li uopće život bez laži i laganja? Knjiga je za svakog od nas, neovisno o dobi, spolu, obrazovanju i svemu što nam se u životu jest i nije dogodilo. Trebamo pokušati zamisliti kako bi nam život izgledao bez laži. Kako bi nam život izgledao kad bismo svi mogli, i sebi i drugima, uvijek i beziznimno govoriti istinu i samo istinu? Kakvi bi bili naši odnosi s partnerima, prijateljima, susjedima kad bismo uvijek, na svakom mjestu i u svako vrijeme, jedni drugima govorili istinu? Nesumnjivo postoje situacije kad o laganju ovisi nečiji život. Opstanak neke obitelji, prijateljstva, suradnje i mnogo toga drugog što ljude povezuje ili dijeli. Laganje i njegovi pasivni oblici, zatvaranje očiju ili okretanje glave pred istinom, omogućuju nam katkad da zažmirimo pred vlastitim pogreškama, manama, slabostima ili nepoželjnim navikama. Bez laži ne bismo mogli živjeti ni s drugima ni sa sobom. No, s druge strane, laži nam mogu nanijeti mnogo štete pa tako ne treba opravdavati ni razumjeti zloćudne ili koristoljubive laži. One uzrokuju mnogo toga lošeg i nepoćudnog u međuljudskim odnosima. Dobronamjerne, zaštitničke i milosrdne laži imaju upravo suprotan učinak. One obogaćuju naše odnose. Često nam pomažu da prebrodimo neke teške životne situacije i nastavimo uživati u ovom jedinom životu koji – barem na Zemlji – imamo.Mirjana Krizmanić ugledna je psihologinja i jedna od načitanijih hrvatskih autorica. Napisala je nekoliko knjiga s područja psihologije. Više o njoj možete potražiti na linku.

Želite li pročitati knjigu?Laži naše svakidašnje u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Krizmanić, Mirjana. Čitati Laži naše svakidašnje Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE