Astrofizika za ljude u žurbi

Astrofizika za ljude u žurbi - de Grasse Tyson, Neil | Caritasspiritistcenter.org

...zika za ljude u žurbi. 129,00 kn. Koja je priroda prostora i vremena? Kako se mi uklapamo u svemir? Kako se svemir uklapa u nas? Na ta će vam dubokoumna pitanja najbolji odgovor dati poznati astrofizičar i autor brojnih uspješnica Neil deGrasse Tyson ... Astrofizika za ljude u žurbi - NACIONAL.HR ... . Malo je danas onih koji imaju dovoljno vremena za razmišljanje o svemiru. Koja je priroda prostora i vremena? Kako se mi uklapamo u svemir? Kako se svemir uklapa u nas? Na ta će vam dubokoumna pitanja najbolji odgovor dati poznati astrofizičar i autor brojnih uspješnica Neil deGrasse Tyson. Malo je danas onih koji ima Knjigu Astrofizika za ljude u žurbi je preveo Ruđer Jeny. Ostale naslove iz kategorije znanost i tehnologija potražite ovdje. X. Broj stranica: 200. Godina izdanja: ... Knjiga Astrofizika za ljude u žurbi Neil deGrasse Tyson ... ... . Malo je danas onih koji ima Knjigu Astrofizika za ljude u žurbi je preveo Ruđer Jeny. Ostale naslove iz kategorije znanost i tehnologija potražite ovdje. X. Broj stranica: 200. Godina izdanja:...

INFORMACIJA

AUTOR
de Grasse Tyson, Neil
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Astrofizika za ljude u žurbi.pdf

OPIS

Koja je priroda prostora i vremena? Kako se mi uklapamo u svemir? Kako se svemir uklapa u nas? Na ta će vam dubokoumna pitanja najbolji odgovor dati poznati astrofizičar i autor brojnih uspješnica Neil deGrasse Tyson. Malo je danas onih koji imaju dovoljno vremena za razmišljanje o svemiru. Zato Tyson sažeto i jasno te s mnogo humora svemir približava Zemlji u lako savladivim poglavljima koja se mogu čitati na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme dana prenatrpanog obvezama. Dok čekate na jutarnju kavu, autobus, vlak ili avion, Astrofizika za ljude u žurbi ponudit će vam sve potrebno da se sprijateljite s osnovnim astrofizičkim pojmovima: od Velikog praska do crnih rupa, od kvarkova do kvantne mehanike te od potrage za ekstrasolarnim planetima do potrage za životom u svemiru. Neil deGrasse Tyson rođen je u New Yorku u istom tjednu kad je osnovana NASA. Zanimanje za svemir pokazao je već u svojoj devetoj godini života nakon posjeta Haydenovu planetariju Američkog prirodoslovnog muzeja. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje završio je u njujorškim školama gdje je pohađao znamenitu Bronx High School of Science. Diplomu iz fizike stekao je na Harvardovu sveučilištu, a titulu doktora znanosti iz područja astrofizike na Sveučilištu Columbia. U razdoblju od 1991. do 1994., sudjelovao je kao znanstveni suradnik u postdoktorskim istraživanjima na Sveučilištu Princeton, a 1994. pridružio se radnom timu Haydenova planetarija gdje 1996. postaje ravnatelj. Osim bogate znanstvene karijere, Tyson je i autor nekolicine znanstveno-popularnih knjiga iz područja astrofizike te moderator televizijskih emisija koje javnosti nastoje približiti saznanja o svemiru te popularizirati astrofiziku i znanost općenito.

Želite li pročitati knjigu?Astrofizika za ljude u žurbi u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor de Grasse Tyson, Neil. Čitati Astrofizika za ljude u žurbi Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE