Pravi se da ovo nisi vidio

Pravi se da ovo nisi vidio - Šalković, Hrvoje | Caritasspiritistcenter.org

...se da ovo nisi vidio putopisno-avanturistički je roman hrvatskog autora Hrvoja Šalkovića ... Pravi se da ovo nisi vidio, Hrvoje Šalković ... .Roman je dobitnik književne nagrade V.B.Z.-Večernji list za najbolji neobjavljeni roman u 2006. godini.Dinamična radnja, suvremeni svjetonazori, oštroumne obzervacije okoline i ne monoton stil samo su neki od razloga koji roman čine i popularno-zabavnim. Nagrađeni roman "Pravi se da ovo nisi vidio" Hrvoja Šalkovića (Zagreb, 1973.) mnogo što duguje on the road poetici, tradiciji pustolovnog romana, newagerskim ideolog ... "Pravi se da ovo nisi vidio" - Alternativa Forum ... .) mnogo što duguje on the road poetici, tradiciji pustolovnog romana, newagerskim ideologijama i hedonističko-zapadnjačkim ritualima urbane svakodnevice u najširem smislu. Premda se u podnaslovu neobuzdano poziva na to, doktrini turističkih agencija ipak ... Dobitnik književne nagrade V.B.Z. - Večernji list za najbolji neobjavljeni roman u 2006. Nagrađeni roman ''Pravi se da ovo nisi vidio'' Hrvoja Šalkovića (Zag...

INFORMACIJA

AUTOR
Šalković, Hrvoje
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Pravi se da ovo nisi vidio.pdf

OPIS

Dobitnik književne nagrade V.B.Z. – Večernji list za najbolji neobjavljeni roman u 2006.Nagrađeni roman ”Pravi se da ovo nisi vidio” Hrvoja Šalkovića (Zagreb, 1973.) mnogo što duguje on the road poetici, tradiciji pustolovnog romana, newagerskim ideologijama i hedonističko-zapadnjačkim ritualima urbane svakodnevice u najširem smislu. Premda se u podnaslovu neobuzdano poziva na to, doktrini turističkih agencija ipak izrazito nenaklonjeno, zapravo antiturističko štivo za svoj cilj ima putovanje kao strategiju kojoj valja podčiniti svako stajanje na mjestu, dok život prolazi mimo nas. Domagoj Krugman, glavni lik romana, tipičan je luzer – on taksira bogate bezveznjake u Melbourneu (ili bilo kojem gradu na svijetu) i trati svoj život naoko ni prema čemu upravljen, pati od kroničnog socijalnog nepovjerenja i rutinske životne inercije. Sve dok u njegov život ne uleti Charlie, guba frajer koji ga vodi na putovanje Zapadom. Jedini orijentir koji imaju na tom putu jest bijeg od dosade i obračun s njom kada pokuša zagospodariti. Energizam ovog romana ceste, neobuzdani rock ritmovi, literarne i glazbene asocijacije, stav da život uglavnom nema smisla čekaš li ga da dođe, te uspjeli mudrosni podteksti mitologiziraju i hrabre čovjekove pokušaje da otkrije ono uspavano ja koje čuči u njemu dok ga nešto ne pokrene. Kilometri koji ostaju za njim, otvaraju mu one koje su ispred njega. Životna filozofija Šalkovićevih likova neosporno će privući čitatelje, kao i, uostalom, neosporni autorovi literarni dometi.

Želite li pročitati knjigu?Pravi se da ovo nisi vidio u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Šalković, Hrvoje. Čitati Pravi se da ovo nisi vidio Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE