Doktrina šoka

Doktrina šoka - Klein, Naomi | Caritasspiritistcenter.org

...na šoka (eng.The Shock Doctrine: The Rise of Disaster Capitalism = hrv ... Doktrina šoka - Naslovnica ... .Doktrina šoka: Uspon razarajućeg kapitalizma) - knjiga kanadske spisateljice Naomi Klein na temu globalizacije, objavljena u rujnu 2007. Knjiga proučava učinke i primjene liberalnih teorija Miltona Friedmana i chicaške škole u različitim zemljama svijeta, od šezdesetih godina prošlog stoljeća do 2007. Kao uzbudljivo otkriće »Doktrina šoka« otkriva tajnu povijest našeg doba. Raskrinkavajući globalne profitere Naomi Klein je otkrila podatke i ... Doktori šoka - mnovine.hr ... . Raskrinkavajući globalne profitere Naomi Klein je otkrila podatke i međusobne veze koji su potresli čak i nju - koliko sveobuhvatno uvjerenja doktora šoka dominiraju našim svijetom i na koji se način ostvarila ta dominacija. Doktrina šoka Uspon kapitalizma katastrofe Naomi Klein Diljem svijeta, u Britaniji, u Sjedinjenim Američkim Državama, u Aziji i na Bliskom Istoku postoje moćnici koji zarađuju na kaosu - iskorištavaju krvoprolića ...

INFORMACIJA

AUTOR
Klein, Naomi
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Doktrina šoka.pdf

OPIS

Diljem svijeta, u Britaniji, u Sjedinjenim Američkim Državama, u Aziji i na Bliskom Istoku postoje moćnici koji zarađuju na kaosu – iskorištavaju krvoprolića i katastrofe da okrutno i nemilosrdno preobraze svijet sukladno vlastitim idejama. Oni su doktori šoka. Kao uzbudljivo otkriće “Doktrina šoka” otkriva tajnu povijest našeg doba. Raskrinkavajući globalne profitere Naomi Klein je otkrila podatke i međusobne veze koje su potresle čak i nju – koliko sveobuhvatno uvjerenja doktora šoka dominiraju našim svijetom i na koji se način ostvarila ta dominacija. Zarađujući milijarde na tsunamiju, pljačkajući po Rusiji, izrabljujući Irak – zastrašujuća priča o tome kako neki mlate novac dok se ostali mlate međusobno. Nepristrano, nevjerojatno informativno, predivno kontroverzno i strašno kao sam vrag. John le CarréSmionom i sjajno utemeljenom tezom, majstorski i znalački vođenom kroz više od 500 stranica ove knjige, Kleinova se otkriva kao majstor-pripovjedač našeg vremena… ‘Doktrina šoka’ možda je među najvažnijim knjigama desetljeća. San Francisco Chronicle Novi međunarodni bestseler proslavljene autorice No loga.

Želite li pročitati knjigu?Doktrina šoka u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Klein, Naomi. Čitati Doktrina šoka Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE