Dnevnik jednog nomada

Dnevnik jednog nomada - Sejranović, Bekim | Caritasspiritistcenter.org

...Sejranović DNEVNIK JEDNOG NOMADA. se provjeriti kakva je voda, jer se bojim da će me hrabrost napustiti i da ću odustati ... Buybook /Promocija knjige Bekima Sejranovića "Dnevnik jednog..." ... ... Dnevnik jednoga nomada, ili kad čitanje određuje pisanje - tportal ... Sejranović DNEVNIK JEDNOG NOMADA. se provjeriti kakva je voda, jer se bojim da će me hrabrost napustiti i da ću odustati. Skačem u vodu na glavu, hladnoća me presijeca poput britve... Dnevnik jednog nomada' istovremeno je putopis, dnevnik čitanja i zbirka zapisa o svakodnevnoj borbi sa životom, koliko traumatičnoj toliko i lijepoj. Ukratko, 'Dnevnik jednog nomada' postaje sve bolja knjiga kako stranice odmiču i kako se odljepljujemo od...

INFORMACIJA

AUTOR
Sejranović, Bekim
DIMENZIJA
9,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Dnevnik jednog nomada.pdf

OPIS

Zbirka zapisa – svakodnevna borba sa životom Dnevnik jednog nomada istovremeno je putopis, dnevnik čitanja i zbirka zapisa o svakodnevnoj borbi sa životom, koliko traumatičnoj toliko i lijepoj. Od godine 2011. do 2016., od Ljubljane, preko Osla do Zagreba i Brčkog čitamo dnevničke zapise o jednoj ljubavnoj priči i njenoj propasti. O ocu koji gotovo svakog mjeseca putuje iz Osla u Ljubljanu da vidi mlađu kćer, jer se boji da će ga zaboraviti, i o starijoj kćeri u Oslu koja očuha zove tatom, a njega po imenu. O književniku koji istodobno sudjeluje u hrvatskoj, bosanskoj i norveškoj književnosti. Pratimo i avanturu nastajanja romana Dnevnik jednog nomada, koji autor pokušava paralelno pisati na “našem” i na norveškom. Slijedimo Sejranovića na brojnim književnim promocijama, festivalima i rezidencijama. Pratimo njegove susrete s kolegama, prijateljima, ženama i ljubavnicama, čitamo o knjigama koje on čita. Razapet između Skandinavije i Balkana, Bekim Sejranović ispisuje stranice o dva svijeta, i o sebi u njima i izvan njih, koje su jednako potresne, uznemirujuće i duhovite kao i najbolje stranice njegovih romana. Samo ovdje nema glavnog junaka da se iza njega bar malo skrije, tu su samo Bekim i njegovi demoni. Ostali naslovi Bekima Sejranovića link. O autoru knjige Dnevnik jednog nomada: Bekim Sejranović je rođen 1972. godine u Brčkom. Godine 1985. preselio se u Rijeku gdje je pohađao pomorsku školu i studirao kroatistiku. Od 1993. godine živio je u Oslu u Norveškoj gdje je na Povijesno-filozofskom fakultetu magistrirao južnoslavensku književnost. Od 2011. do 2014. godine je živio u Ljubljani, a od svibnja 2015. godine živio je i radio u Zagrebu. Od 2000. godine radio je kao sudski tumač i književni prevodilac, predavao je norveški za strance, pisao i objavljivao prozu. Romani i kratke priče prevedene su mu na više stranih jezika: norveški, engleski, slovenski, makedonski, njemački, češki, talijanski i poljski. Dobitnik je Nagrade “Meša Selimović”, 2009. godine. Bio je član Hrvatskog društva pisaca. Umro je u Banja Luci, 21. svibnja 2020. godine, u 49. godini života. Po primitku vijesti, Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine je u Pragu istog dana spustilo zastavu Bosne i Hercegovine na pola koplja u znak žaljenja na prerano preminulog bh. književnika Bekima Sejranovića.

Želite li pročitati knjigu?Dnevnik jednog nomada u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Sejranović, Bekim. Čitati Dnevnik jednog nomada Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE