Tijelom u riječ

Tijelom u riječ - Biga, Vesna | Caritasspiritistcenter.org

...iga: Ova riječ zna biti živa voda...; Ispisala sam je na papiru ... Dekodiranje Biblije 1: U početku Bijaše Riječ - Transformacija Svijesti ... ...; Ovu sam rogobatnu riječ stavila kuhati...*Interpretacija: Gordana KovačićGlazba... Dok tijelo signira karnalno, put u domenu simboličkog sustava, kôda, i riječi kao njegova temeljnog Ta se odmjerena riječ, koja se svim silama trudi da ni u jednom trenutku ne bude prejaka, odmiče od... Tijelom u riječ je odlična knjiga autora Vesna Biga. Knjiga pod nakladom V.B.Z. izdana je kao tvrdi uvez uvez. Proč ... TIJELOM U RIJEČ - Mojaknjiga Katarina Zrinski ... . Knjiga pod nakladom V.B.Z. izdana je kao tvrdi uvez uvez. Pročitajte v...

INFORMACIJA

AUTOR
Biga, Vesna
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Tijelom u riječ.pdf

OPIS

Nova pjesnička knjiga Vesne Bige već u dinamici između naslova i podnaslova (Performans stihom!) krije jasan autopoetički iskaz. Dok tijelo signira karnalno, put u domenu simboličkog sustava, kôda, i riječi kao njegova temeljnog gradbenog elementa, stih – najplemenitija jednadžba riječi – postaje nekom vrstom alatke, instrumenta koji gradi fizičku, materijalnu izvedbu. Njihov se odnos, očekivano, na kraju ispostavlja dijalektičkim, a sinteza – ova intrigantna poema – realizira se prije svega u domeni dobre stare estetike.Pjesnička, ali i izvanpjesnička stvarnost ove knjige kondenzira se u označitelju, u jeziku kao jedinoj kući pjesme. Ta se odmjerena riječ, koja se svim silama trudi da ni u jednom trenutku ne bude prejaka, odmiče od uvriježene figure i suvišne ornamentike te prelijeva u onaj opipljivi svijet, domenu tijela, čineći s njim nerazmrsivo, za subjekt utemeljujuće, a za čitatelja zavodljivo klupko. Proces njegova raspetljavanja – pa, zašto ne, moguće i gordijskoga rješenja – zajamčeni je užitak čitanja; u jednom dahu, kao niz sukcesivnih telegrafskih dojava, ili postupno, fragment po fragment, do same jezgre – pjesničkog Alepha.

Želite li pročitati knjigu?Tijelom u riječ u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Biga, Vesna. Čitati Tijelom u riječ Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE