Što nam je dakle činiti?

Što nam je dakle činiti? - Tolstoj, Lav Nikolajevič | Caritasspiritistcenter.org

...ev tekst propituje uzroke i podrijetlo nejednakosti među ljudima i upozorava na važnost moralnih istina u ljudskome životu ... Erih Lesjak: Tko je i što je novinar Velimir Bujanec? ... . Knjigu „Što nam je dakle činiti?", jednu vrst filozofske studije o uzrocima i porijeklu nejednakosti među ljudima, o siromaštvu i bogatstvu... Pretraži ovaj blog. Što nam je, dakle, činiti? Ono što je potrebno je usko povezana mreža klerika i laika koji su u najvećoj mjeri predani vjeri. Oni trebaju biti povezani ne jednom službeno priznatom, katoličkom organizacijom, jer bi takva organizacija mogla brzo po ... BUKA Magazin - Lav Nikolajevič Tolstoj: „Šta nam je dakle činiti?" ... . Oni trebaju biti povezani ne jednom službeno priznatom, katoličkom organizacijom, jer bi takva organizacija mogla brzo postati meta i lako biti uništena. Gospodin je blizu!" (II. čitanje) - "Što nam je, dakle, činiti? (evanđelje). Zapamtiti samo ove tri kratke izreke bilo bi dovoljno do Božića. "Nikome ne činite nasilja!" Nismo mi vojnici kojima je to Ivan rekao, ali smo također sposobni činiti nasilje: muž ženi ili ...

INFORMACIJA

AUTOR
Tolstoj, Lav Nikolajevič
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Što nam je dakle činiti?.pdf

OPIS

Ova je Tolstojeva knjiga i danas važna za svakoga tko osjeća da nešto nije u redu s načinom na koji naš svijet funkcionira.Tolstojeva vjera pobudila je u njemu intenzivan interes za siromaštvo i društveno zlo. Među prosjacima, onima koje je društvo odbacilo i prostitutkama, počinje preispitivati svoj način života. Ali što je više promišljao o njihovu položaju, to je više sumnjao u svoj grandiozan filantropski plan. Uskoro se počeo pitati jesu li dijeljenje novca i dobrotvorni rad rješenje – ili ono leži u temeljitoj promjeni pogleda na život. Ispitujući uzroke siromaštva tijekom stoljeća, Tolstoj se pita: zašto neki ljudi smatraju da imaju vlast nad drugima i je li ropstvo u suvremenom društvu, u kojem postoji klasa siromašnih i klasa bogatih, uistinu ukinuto. Bogati raznim načinima otimaju rad siromašnih, što neminovno rezultira moralnim osiromašenjem obje klase. U Što nam je dakle činiti? Tolstoj je dao iskreno i svježe rješenje jednog od gorućih problema suvremenog doba, ponudio je viziju života koja bi dokinula mogućnost iskorištavanja ljudi: viziju samodiscipline i odgovornosti, radosti, strasti i suosjećanja, u kojoj je rad za svoje dobro temelj zdravog i sretnog života. U vrijeme objave knjiga je imala velik utjecaj i Tolstojeva su razmišljanja snažno odjeknula u Rusiji i inozemstvu. Ovo je djelo pridonijelo više nego bilo koja druga knjiga do tog vremena otkrivanju ogromne kontradikcije u modernom društvu. Tolstoj je problem siromaštva opisao vještinom velikog književnog umjetnika te osudio pohlepu i ostale uzroke siromaštva riječima propovjednika.

Želite li pročitati knjigu?Što nam je dakle činiti? u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Tolstoj, Lav Nikolajevič. Čitati Što nam je dakle činiti? Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE