Nemoj me buditi

Nemoj me buditi - Tomaš, Marko | Caritasspiritistcenter.org

...tervali - Nemoj me buditi (Vaš Šlager Sezone 1988)Music & Arrangement: Slave Dimitrov ... Nemoj me buditi ... .Lyrics: Vasil Pujovski.Audio (c) Diskoton 1988A song from Vaš Šlager... Marko Tomaš Iz romana "NEMOJ ME BUDITI", LOM, Beograd/V.B.Z., Zagreb/Sarajevo. Marko Tomaš je rođen u Ljubljani 1978. godine. Piše poeziju, novinske tekstove i eseje. marko tomas nemoj me buditi odlomak proza roman. Tisuću zapjenjenih zubala. Još jedno jutro. Volio bih znati tko si ali, molim te, ipak, nemoj me buditi. „Nem ... preuzmi besplatnu knjigu Nemoj me buditi: roman : Marko Tomaš... ... . Još jedno jutro. Volio bih znati tko si ali, molim te, ipak, nemoj me buditi. „Nemoj me budi...

INFORMACIJA

AUTOR
Tomaš, Marko
DIMENZIJA
2,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Nemoj me buditi.pdf

OPIS

„Nemoj me buditije (anti)roman u kojem su raspad naratora, ali i raspad priče koja sadrži traume iz prošlosti i surovu korumpiranost sadašnjosti, metafora o raspadu suvremenog društva i suvremenog čovjeka. Kroz svoj prepoznatljivi stil – oštar i koncizan, a duboko liričan i osoban – Marko Tomaš bespoštedno nas vodi kroz mračne putešestvije u kojima su bolesna ravnodušnost prema postojanju i panični strah od smrti u postojanom konfliktu.“ Rumena Bužarovska „Nemoj me buditi je roman napisan kao beskonačni košmarni dan u kojemu se ne pojavljuje svjetlo Andie MacDowell, po mnogočemu studija alkoholizma, usporediva i s filmom Leaving Las Vegas, potresan dokument o razorenoj deliričnoj svijesti koja u trenucima lucidnosti govori istine, da bi ih tren poslije posrala i prezrela i s lakoćom ih se odrekla. Ovaj roman će nesumnjivo postati kultan i nadgeneracijski.“ Kruno Lokotar „Natruhe krimi-priče tope se u atmosferi, između teškog umora i laganog humora junaka koji bi trebao poduzeti nešto i, evo, samo što nije – dok Tomašev bluz vijuga i spušta se niz serpentine poput prvog pelinkovca.“ Robert Perišić „Prividno odsustvo radnje u romanu Nemoj me buditi donekle je i njegova sudbina – stvarna poput sudbine svakoga od nas, nakon što se u sopstvenoj prolaznosti suočimo sa vremenom koje nam je iscurilo kroz prste. Ono što svi očekuju se ne događa. Ali samo je tako moguće naglasiti prisustvo svega što okružuje nedogađanje, ono što pulsira u napetosti do završne rečenice. Silovito i realno, košmarno i očajno, priča natopljena ljekovitim drogama i alkoholom diše jedinom stvarnošću koja je bitna. Zvučna pratnja dobrog dijela ove knjige naoko je nasumično odabrani Chet Baker. Pa ipak, ovom čitatelju se kao prateća podloga nameće tvrđi jazz-zvuk – harder post-bop – kao neizostavni dio Tomaševog remek-djela.“ Mehmed BegićMarko Tomaš rođen je u Ljubljani 1978. godine. Piše poeziju, novinske tekstove i eseje. Živi na relaciji Mostar, Zagreb, Ljubljana, Beograd. BibliografijaKnjige pjesama: S rukama pod glavom, Mama, ja sam uspješan, Život je šala, Marko Tomaš i druge pjesme, Zbogom, fašisti, Bulevar narodne revolucije, Crni molitvenik, Regata papirnih brodova, Trideset deveti maj, Varanje smrti – izabrane pjesme. Publicistika: Ivica Osim, utakmice života, biografija; Kolodvor i paranoja, novinski tekstovi; Pisma s juga,Knjige izabranih pjesama objavljene su mu na slovenskom i makedonskom jeziku. A biografija Ivice Osima objavljena je i u Japanu 2015. godine. Nemoj me buditi njegov je prvi roman.

Želite li pročitati knjigu?Nemoj me buditi u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Tomaš, Marko. Čitati Nemoj me buditi Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE