Ljepilo

Ljepilo - Welsh, Irvine | Caritasspiritistcenter.org

... ili adheziv je kemijska tvar koja služi za lijepljenje (sljepljivanje) materijala, to jest za njihovo spajanje stvaranjem veznoga filma među slijepljenim površinama ... Ljepila - Profi baucentar ... .Djelovanje ljepilâ temelji se na njihovu prianjanju uz površinu predmeta i njihovoj unutrašnjoj čvrstoći, koja potječe od privlačnih međuatomskih ili međumolekularnih sila (). Građevinsko ljepilo i brtvilo Poly Max. 300 g. 92, 90 KN. za Komad (1 kg = 309,67 KN) Dostupno za dostavu. Odaberite BAUHAUS. Usporedi Pogledaj usporedbu. Označi Nastavi na popis. Bison. Univerzalno montažno lje ... Ljepilo - Hobby Art Chemaco ... . 92, 90 KN. za Komad (1 kg = 309,67 KN) Dostupno za dostavu. Odaberite BAUHAUS. Usporedi Pogledaj usporedbu. Označi Nastavi na popis. Bison. Univerzalno montažno ljepilo. 465 g. 66, 90 KN. za Komad (1 kg = 143,87 KN) ... Ljepilo u flomasteru, bez mirisa, netoksično, prozirno. 32,50 kn. Karbofix ljepilo za drvo 600 ml. 230140-EC. Ljepilo za lijepljenje svih vrsta drveta. 33,90 kn. Karbofix ljepilo za drvo 1 kg. 230139-EC. Ljepilo za lijepljenje svi...

INFORMACIJA

AUTOR
Welsh, Irvine
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Ljepilo.pdf

OPIS

Nakon velikog uspjeha romana Trainspotting – koji je na određen način i promijenio lice otočke književnosti, škotski pisac Irvine Welsh morao je dokazati da taj uspjeh nije bio slučajan: morao se potvrditi kao važan romanopisac. I doista, kao rezultat tog izazova nastao je roman ”Ljepilo”, roman koji pokazuje Irvinea Welsha u njegovom najambicioznijem romanesknom projektu, i to bildungsromanu, ali kakvom!U ”Ljepilu” je, naime, na vehementan način ispričana priča o Edinburghu u sedamdesetim, osamdesetim i devedesetim godinama: nezaposlenost, zločin i očaj s jedne strane izmjenjuju se sa seksom, alkoholom, drogama i nogometnim nasiljem na drugoj. Istovremeno, Ljepilo je i priča o lojalnost stopljena s uličnim moralom. Roman ”Ljepilo” rječit je dokaz da klasična romaneskna forma nipošto ne može ograničiti originalni spisateljski talent. Autor Trainspottinga briljira oslikavajući privatnu i društvenu sliku grada, a prepoznatljivi Welshovi likovi ni u novim okolnostima ne gube smisao za humor i akciju. Usprkos rasponu i ambiciji, ”Ljepilo” ima sve uobičajene karakteristike djela Irvinea Welsha, energiju, smiješne dijaloge, prljavu scenografiju i crni, crni humor, ali to je također odrasla knjiga o odrastanju, o načinu na koji živimo živote i onome što se događa kad se stvari zakompliciraju. Irvine Welsh se proslavio svojom osebujnom privlačnom i čitljivom prozom, a književni kritičari zasigurno nisu pogriješili proglašavajući baš ”Ljepilo” najboljim autorovim romanom.

Želite li pročitati knjigu?Ljepilo u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Welsh, Irvine. Čitati Ljepilo Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE