Duša svijeta

Duša svijeta - Tamaro, Susanna | Caritasspiritistcenter.org

...ijeta (grč. ψυχή κόσμου, lat. Anima mundi), u filozofiji, pojam za sveprožimajuću duhovnu silu koja oživljava svijet ... U SUSRET JUBILARNOM 50. BRANKOVOM KOLU Vesna Parun... ... . Postanak ove metafizičke koncepcije potječe iz drevne mitološke kozmologije, a preko pitagorizma dospio je do Platona koji joj daje prvo sustavno tumačenje u "Timeju"... I DO NOT OWN THE MUSIC, PRAYERS AND MANTRAS( I do not own the audio material, it's just for nonprofit educational purposes)«The Soul of the World» is a... "Duša svijeta" jednostavna je i neza ... Papa u Beninu: Afrika je duhovna duša svijeta - Večernji.hr ... ... "Duša svijeta" jednostavna je i neza...

INFORMACIJA

AUTOR
Tamaro, Susanna
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Duša svijeta.pdf

OPIS

Roman „Duša svijeta“ Susanna Tamaro napisala je odmah nakon proslavljenog romana „Pođi kamo te srce vodi“ kojim je osvojila čitatelje u čitavom svijetu. „Duša svijeta“ prati sazrijevanje i sudbinu Waltera, mladića čije su odrastanje i mladenaštvo obilježili bol i emotivni nesporazumi. Odrastao je uz nasilnog oca i u mladosti doživio tragičnu smrt prijatelja. Ubrzo napušta svoj gradić i odlazi u Rim. No velika europska metropola okrutna je i nemilosrdna. Ne može naći posao, uzalud se trudi postati pisac i steći slavu i novac. Voli ženu kojoj je samo prolazna avantura. Izgubljen i prazan, povlači se iz života – još jedan od suvišnih ljudi. Nakon deset godina, Walter dobiva pismo od svog starog prijatelja i budi se iz obamrlosti. U potrazi za prijateljem, nailazi na neobičnu staricu, krkhu, a tako snažnu i mudru – časnu sestru Irenu. Uz nju je naučio ustajati zorom, biti veseo i to bez nekog posebnog razloga. Kao da se dio njega počeo širiti i disati na nov način. Jer naučio je gledati na svijet drugačije. “Duša svijeta” jednostavna je i nezaboravna priča koja će nam pomoći da se zamislimo i shvatimo koliko smo se udaljili od svog istinskog bića i koliko je važno zaroniti u ljepotu svega oko nas te oprostiti i osjetiti ljubav i nježnost prema svakom čovjeku. Jer tada sve ima smisla, svaka nam sitnica može izmamiti osmijeh, a u našem pogledu opet će biti nevinosti i čuđenja.

Želite li pročitati knjigu?Duša svijeta u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Tamaro, Susanna. Čitati Duša svijeta Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE