Victorijin ples

Victorijin ples - Skarmeta, Antonio | Caritasspiritistcenter.org

...ictorijin ples, nagrađen uglednom španjolskom nagradom Planeta, priča je o ljubavi i prijateljstvu, a istovremeno kronika Čilea i Santiaga u vrijeme demokratskih promjena ... Victorijin lezbični šov - 24ur.com ... ... Victorijin ples, Skarmeta, Antonio | Abrakadabra web shop ... ictorijin ples, nagrađen uglednom španjolskom nagradom Planeta, priča je o ljubavi i prijateljstvu, a istovremeno kronika Čilea i Santiaga u vrijeme demokratskih promjena. Pobjednički Victorijin ples na trenutke se čini zastrašujućim, a Skarmeta izuzetnim umijećem pripovijedanja kreira jedan poseban svijet - mračan i ne...

INFORMACIJA

AUTOR
Skarmeta, Antonio
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Victorijin ples.pdf

OPIS

Mladi idealist i buntovnik Ángel Santiago, koji se ogriješio o zakon počinivši jedan sitni prekršaj, i stariji Vergara Grey, poznati, galantni i duhoviti lopov, po izlasku iz zatvora suočavaju se s brojnim nevoljama na slobodi. Ángel Santiago, zlostavljan u zatvoru, nije ni svjestan svih opasnosti koje sada na njega vrebaju. U uspostavljanju veza i ponovnom uključivanju u građanski život, taj, samo naoko neskladan, par nailazi na brojne nedaće i prepreke. Tu je i mlada, lijepa Victoria Ponce, puna trauma zbog ubojstva oca za vrijeme Pinochetove diktature. Nadarena za ples i poeziju, ona sanja o tome da postane plesačica. Do u tančine isplanirana pljačka, “veliki prepad”, trebao bi riješiti njihove egzistencijalne nevolje i uvesti ih u novi život. Roman “Victorijin ples”, nagrađen uglednom španjolskom nagradom Planeta, priča je o ljubavi i prijateljstvu, a istovremeno kronika Čilea i Santiaga u vrijeme demokratskih promjena. Ovaj triler s elementima filma noira i filma ceste, priča je o troje ljudi koji se ne snalaze u društvu, zatečenih u situacijama koje nisu birali, u raspoloženju tjeskobe, sumnje i nepovjerenja, ali i probuđene nade. Njih troje očajnički traže ljubav, suživot i prihvaćanje i u toj potrazi putevi im se križaju. Svatko od njih želi ostati vjeran svojim idealima, ljubavima i principima, istovremeno tragajući za svojim identitetom u novim vremenima za njih i društvo općenito. Pobjednički Victorijin ples na trenutke se čini zastrašujućim, a Skármeta izuzetnim umijećem pripovijedanja kreira jedan poseban svijet – mračan i nesiguran, ali poetičan i prožet ljubavlju. Skármeta, autor “Nerudinog pismonoše”, romana koji mu je donio svjetsku slavu, kao i nagrađivanih romana “Pjesnikova svadba” i “Djevojčica i trombone”, u “Victorijinom plesu” portretira Čile nakon Pinochetove diktature, u trenutku kada se zatvara jedna od najtragičnijih stranica čileanske povijesti.

Želite li pročitati knjigu?Victorijin ples u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Skarmeta, Antonio. Čitati Victorijin ples Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE