Žena iz prodavaonice mješovite robe

Žena iz prodavaonice mješovite robe - Murata, Sayaka | Caritasspiritistcenter.org

...ena iz prodavaonice mješovite robe sjajan je prikaz jedne neobične psihe i svijeta skrivenog od pogleda ... ŽENA IZ PRODAVAONICE MJEŠOVITE ROBE - knjizara-dominovic.hr ... . Iako urnebesno duhovit, čudnovat i pitko napisan, roman daje ironičan i oštar pogled na suvremenu radnu kulturu, konzervativno razmišljanje i rodne uloge te slavi tiho junaštvo žena koje prihvaćaju cijenu da budu svoje. O autorici Žena iz prodavaonice mješovite robe sjajan je prikaz jedne neobične psihe i svijeta skrivenog od pogleda. Iako urnebesno duhovit, čudnovat i pitko napisan, roman daje ironičan i oštar pogled na suvremenu rad ... Murata, S. - Žena iz prodavaonice mješovite robe - Gradska ... ... . Iako urnebesno duhovit, čudnovat i pitko napisan, roman daje ironičan i oštar pogled na suvremenu radnu kulturu, konzervativno razmišljanje i rodne uloge te slavi tiho junaštvo žena koje prihvaćaju cijenu da budu svoje. Žena iz prodavaonice mješovite robe sjajan je prikaz jedne neobične psihe i svijeta skrivenog od pogleda. Iako urnebesn...

INFORMACIJA

AUTOR
Murata, Sayaka
DIMENZIJA
1,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Žena iz prodavaonice mješovite robe.pdf

OPIS

Žena iz prodavaonice mješovite robe – Sayaka MurataRemek-djelo jedne od najtalentiranijih suvremenih japanskih spisateljica i dobitnice najprestižnije japanske književne nagrade Akutagawa Keiko Furukura neobična je tridesetšestogodišnja tokijska prodavačica koja živi sama. Nikada nije bila u romantičnoj vezi. I sasvim je zadovoljna. Nikada se nije uklopila ni u svoju obitelj, ni u školu. U osamnaestoj godini počinje raditi u lokalnoj prodavaonici. Pronalazi mir i svrhu svom životu jer tamo, kao nigdje drugdje razumije pravila socijalne interakcije i manje – više uspješno igra ulogu „normalne osobe“. Poslovođe dolaze i odlaze, ali Keiko ostaje u trgovini osamnaest godina i vrlo je sretna. Međutim, ljudi koji su joj bliski, od obitelji do suradnika, sve više je pritišću – jer koliko u suvremenom društvu vrijedi mlada žena koja nema ni profesionalne ambicije ni želju za udajom? Žena iz prodavaonice mješovite robe sjajan je prikaz jedne neobične psihe i svijeta skrivenog od pogleda. Iako urnebesno duhovit, čudnovat i pitko napisan, roman daje ironičan i oštar pogled na suvremenu radnu kulturu, konzervativno razmišljanje i rodne uloge te slavi tiho junaštvo žena koje prihvaćaju cijenu da budu svoje. O autorici SAYAKA MURATA (1979.) jedna je od najpoznatijih i najcjenjenijih suvremenih japanskih autorica. Osvojila je brojne nagrade: nagradu Gunzo za svoj prvi roman Jyunyū, književnu nagradu Noma za Gin iro no uta, nagradu Mishima Yukio za Shiro-iro no machi no, sono hone no taion i nagradu Sense of Gender. Na temelju vlastitog iskustva rada u prodavaonici, napisala je roman Žena iz prodavaonice mješovite robe. Roman je postao velik hit u Japanu, gdje je prodan u više od šesto pedeset tisuća primjeraka, nagrađen je prestižnom japanskom nagradom za književnost Akutagawa, preveden je na dvadesetak jezika, a časopis Vogue proglasio je autoricu ženom godine. Knjigom godine proglasili su je: New Yorker, BuzzFeed, Boston Globe, Literary Hub, Minneapolis Star Tribune, Electric Literature, Library Journal, Shelf Awareness, WBUR, Hudson i drugi mediji. I nakon što se proslavila, Murata je nastavila raditi u tokijskoj prodavaonici gdje crpi inspiraciju za nove priče. Više o autorici možete saznati ovdje. Pregledajte koje još naslove imamo u ponudi.

Želite li pročitati knjigu?Žena iz prodavaonice mješovite robe u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Murata, Sayaka. Čitati Žena iz prodavaonice mješovite robe Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE