Ja, Mate svjetski

Ja, Mate svjetski - Šimunović, Mate | Caritasspiritistcenter.org

...oman Ja, Mate Svjetski osim pikarskih i putopisnih elemenata posjeduje i autobiografske elemente ... Mate Svjetski, najveći putnik svoga vremena ... . U samom uvodu u knjigu prva rečenica glasi: „Rodio sam se u Stiljima, selu kod Vrgorca... Svjetski putnik Mate Šimunović i njegov pas Globus prešli su pješice, biciklom i malom jedrilicom 360.000 kilometara. Putovali su 19 godina, od 1928. do 1947... Ja, mate svjetski. 179,00 kn. Dostupnost je promjenjiva. Svjetski putnik Mate Šimunović i njegov pas Globus prešli su pješice, biciklom i malom jed ... Ja, mate svjetski ... . Svjetski putnik Mate Šimunović i njegov pas Globus prešli su pješice, biciklom i malom jed...

INFORMACIJA

AUTOR
Šimunović, Mate
DIMENZIJA
1,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Ja, Mate svjetski.pdf

OPIS

Otkriveni autobiografski zapisiprvog hrvatskog svjetskog putnikaSvjetski putnik Mate Šimunović i njegov pas Globus prešli su pješice, biciklom i malom jedrilicom 360.000 kilometara. Putovali su 19 godina, od 1928. do 1947., bili u 70 država, i na tisućama otoka i otočića u Indijskom i Tihom oceanu, gdje se Mate susreo i s domorocima koji dotad nisu bili u dodiru s civilizacijom. Sve je to dokumentirano u njegovoj putničkoj knjizi, u koju su mu se potpisali brojni državnici i slavne osobe, te u 26 dnevničkih bilježnica, a na svom epskom putovanju snimio je i više tisuća fotografija. ‘Ova knjiga spomenik je možda i najvećem, ne samo hrvatskom nego i svjetskom, globtroteru. Pogotovo ako se uzme u obzir da je naš junak u svom devetnaestogodišnjem putovanju prešao 360.000 kilometara posve sam, bez logistike kakvu danas poznajemo. Zato se danas, svi mi koji se nazivamo svjetskim putnicima, moramo pokloniti Mati Svjetskome, najvećem od svih globtrotera, pravom pustolovu, koji je do jučer bio nepravedno zaboravljen.’ -Stipe Božić, alpinist koji se popeo na najviše vrhove svih kontinenata‘Stigli ste do mene u Indiju i dokazali da udaljenost ne postoji.’ -Rabindranath Tagore, 1937., dobitnik Nobelove nagrade za književnost‘I predsjednik SAD-a Hoover potpisao se u putničku knjigu Mate Šimunovića, jugoslavenskog svjetskog putnika koji je pješice i na biciklu prešao 35.000 milja.’ -The New York Times, 1931.‘Svijet je kao selo za Matu Šimunovića, jugoslavenskog globtrotera koji je od 1929. posjetio 64 zemlje na pet kontinenata.’ -The Shanghai Times, 1946.

Želite li pročitati knjigu?Ja, Mate svjetski u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Šimunović, Mate. Čitati Ja, Mate svjetski Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE