Moja borba – prva knjga

Moja borba – prva knjga - Knausgard, Karl Ove | Caritasspiritistcenter.org

...iga Moje borbe Karl Uvea Knausgora početak je monumentalnog autobiografskog dela u šest tomova ... Knjiga koja NE OSTAVLJA ravnodušnim: "Moja Borba " - Karl Uve... ... . Moja borba po značaju i uticaju prevazilazi književne okvire. Ova knjiga je postala globalni kulturni fenomen, predmet analiza i studija i moćan artefakt vremena, od onih dela po kojima će se... Moja borba po značaju i uticaju prevazilazi književne okvire. Ova knjiga je postala globalni kulturni fenomen, predmet analiza i studija i moćan artefakt Knausgor je 1998. godine debitovao romanom Ute av verden, postigao veliki uspeh i postao prvi debitant koji je d ... Moja borba: prva knjiga - Antikvarijat Bono Antikvarijat Bono ... . godine debitovao romanom Ute av verden, postigao veliki uspeh i postao prvi debitant koji je dobio prestižnu nagradu norveške... Moja borba prva knjiga. 150,00 kn. Dostupnost je promjenjiva. U prvom tomu heksaloga Moja borba Knausg?rd bolnom iskrenošću govori o djetinjstvu, adolescenciji...

INFORMACIJA

AUTOR
Knausgard, Karl Ove
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Moja borba – prva knjga.pdf

OPIS

U prvom tomu heksaloga Moja borba Karl Ove Knausgaard bolnom iskrenošću govori o djetinjstvu, adolescenciji, obitelji, svojim pokušajima razumijevanja oca koji se naglo pretvorio od obiteljskog čovjeka kratka fitilja u razvedenog alkoholičara. Preispitujući očevu smrt autor istodobno preispituje i svoju ulogu u novozasnovanoj obitelji, potpuno se otkriva i mrvi svoju egzistenciju do elementarnih dijelova te stvara jedinstvenu priču o malim i velikim borbama s kojima se svi suočavamo u životu. Kritičar The New Republica sjajno sažima doživljaj Knausgaardovog djela i piše da je to “kao da otvoriš tuđi dnevnik i u njemu nađeš svoje vlastite tajne”. “Knausgard je intenzivan i potpuno iskren, bez bojazni zapisuje naše univerzalne strahove… Nešto je beskrajno privlačno u Knausgaardovoj knjizi. (Moja borba I. odabrana je kao jedna od Knjiga godine)” — The New Yorker “Remekdjelo… Pažljivo u detaljima, moćno, neobično lijepo. Opisi obiteljskog rasapa nešto su najsnažnije što sam pročitao posljednjih godina.” — Observer, Knjige godine “Ovaj ep iz predgrađa, naelektriziran u iskrenosti i elokvenciji, budi osjećaj superiornosti čak i nad djelom Jonathana Franzena, s kojim je usporediv.” — Independent, Knjige godine “Moja borba neobjašnjivo je remekdjelo, magnetično i hipnotizirajuće…” — Le Nouvel Observateur “Tih šest knjiga, tj.Moja borba tog Norvežanina – izdavački je fenomen… Fascinantno.” — Le Monde “Osim autobiografije pojedinca – to je i promišljanje muškog identiteta koji se ovdje ocrtava, ali i obuzimajući prikaz skandinavske socijalne demokracije. Šok.” — L’Express “Važna knjiga, književno postignuće vrijedno obožavanja i primjer književne vokacije.” — El País “Knausgardovo neobuzdano promišljanje je čarobno… Hrabro i uvjerljivo portretira život u svoj njegovoj širini.” — Frankfurter Allgemeine Zeitung O autoru Karl Ove Knausgard (Oslo, 1968.) studirao je književnost i umjetnost na Sveučilištu u Bergenu. Njegov je prvijenac “Ute av verden” (1998.) dobio Nagradu norveških književnih kritičara (prvi put u povijesti osvojio ju je debitant), a drugi roman, “En tid for alt” (2004.), osvojio je niz nagrada i nominiran je za Nagradu Nordijskog vijeća. Od 2009. do 2011. objavljuje heksalog “Moja borba” (Min Kamp) i u Norveškoj, zemlji od oko pet milijuna stanovnika, prodaje se u preko pola milijuna primjeraka. Za “Moju borbu, prva knjiga” dobio je prestižnu norvešku Nagradu Brage, a serijal je već preveden na 23 jezika te izaziva polemike gdje god se pojavi. Za mnoge kritičare Knausgardova “Moja borba” najznačajnije je djelo skandinavske književnosti 21. stoljeća.

Želite li pročitati knjigu?Moja borba – prva knjga u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Knausgard, Karl Ove. Čitati Moja borba – prva knjga Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE