Putovanje po Istočnoj Europi

Putovanje po Istočnoj Europi - Marquez, Gabriel Garcia | Caritasspiritistcenter.org

...tovanje, ispunjeno mnoštvom paradoksa i kontrasta, García Márquez započeo je posjetom Istočnoj Njemačkoj i Berlinu, koji u to vrijeme još nije bio podijeljen Zidom, ali u kojemu su razlike između kapitalističkog i socijalističkog dijela već bile itekako vidljive te na granici apsurda ... Stjepan Bajić - Magijski socrealizam mladog Márqueza ... ... . Tekstove o svom putovanju socijalističkim zemljama sredinom 1950-ih, slavni kolumbijski pisac i nobelovac Gabriel García Márquez objavljivao je kao mladi novinar u nekoliko južnoameričkih časopisa tijekom 1957. godine da bi nešto kasnije, 1978. godine, on Putovanje po Istočnoj Europi Gabriel Garcia Marquez Tekstove o svom putovanju socijalističkim zemljama sredinom 1950-ih, slavni kolumbijski pisac i nobelovac Gabriel García Márquez objavljivao je kao mla ... PUTOVANJE PO ISTOČNOJ EUROPI - Mojaknjiga Katarina Zrinski ... . godine da bi nešto kasnije, 1978. godine, on Putovanje po Istočnoj Europi Gabriel Garcia Marquez Tekstove o svom putovanju socijalističkim zemljama sredinom 1950-ih, slavni kolumbijski pisac i nobelovac Gabriel García Márquez objavljivao je kao mla...

INFORMACIJA

AUTOR
Marquez, Gabriel Garcia
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Putovanje po Istočnoj Europi.pdf

OPIS

Tekstove o svom putovanju socijalističkim zemljama sredinom 1950-ih, slavni kolumbijski pisac i nobelovac Gabriel García Márquez objavljivao je kao mladi novinar u nekoliko južnoameričkih časopisa tijekom 1957. godine da bi nešto kasnije, 1978. godine, oni bili objavljeni kao zasebna knjiga. U vrijeme kada je pisao svoje „reportaže s one strane Željezne zavjese“, García Márquez bio je još nepoznat kao pisac; objavio je tek jedan kraći nezamijećen roman, Lišće na vjetru, a tek je pisao drugi, Pukovniku nema tko da piše. Svoje putovanje, ispunjeno mnoštvom paradoksa i kontrasta, García Márquez započeo je posjetom Istočnoj Njemačkoj i Berlinu, koji u to vrijeme još nije bio podijeljen Zidom, ali u kojemu su razlike između kapitalističkog i socijalističkog dijela već bile itekako vidljive te na granici apsurda. Budući nobelovac posjetio je i Čehoslovačku te Poljsku, „jedine socijalističke zemlje očima okrenute prema Zapadu“, ali s malo toga zajedničkoga. Nešto više pozornosti, s razlogom, autor je posvetio tadašnjem Sovjetskom Savezu, golemoj zemlji dramatičnih suprotnosti, ponosnoj na svoj svemirski program dok istodobno njezini „radnici žive natrpani u jednoj sobi i smiju kupiti samo dva odijela ili dvije haljine godišnje“. Boravak u zemljama Istočnoga bloka García Márquez završio je posjetom Budimpešti, gdje je stigao neposredno nakon gušenja Mađarske revolucije. Ondje je, sustavno sprječavan da uspostavi „bilo kakav dodir s običnim ljudima“, autor imao priliku izravno svjedočiti najsurovijem obliku komunističke diktature. Napisani desetljeće prije nego što je Gabriel García Márquez stekao svjetsku književnu slavu, tekstovi objavljeni u knjizi Putovanje po Istočnoj Europi predstavljaju skriveni biser autorova spisateljskog umijeća i već od prve stranice nagovještavaju pisca očaravajuće moći pripovijedanja.

Želite li pročitati knjigu?Putovanje po Istočnoj Europi u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Marquez, Gabriel Garcia. Čitati Putovanje po Istočnoj Europi Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE