Mrtve ribe plivaju na leđima

Mrtve ribe plivaju na leđima - Mlakić, Josip | Caritasspiritistcenter.org

... takve angažiranosti i teatarske estetike nalazi se i predstava „Mrtve ribe plivaju na leđima" ... Mrtve ribe (2017.) - Wikipedija ... . Domaći autor, praizvedba komada, traumatična bosanskohercegovačka tematika ispričana suvremenim kazališnim jezikom i ponovno koprodukcija. Pored Narodnog pozorišta Mostar, s kojim nastavljamo... Početkom tekućeg mjeseca aprila, pala je prva klapa igranog filma ''Mrtve ribe plivaju na leđima'' autora Josipa Mlakića, a u režiji Kristijana Milića. Dodjelom nagrada "Stablo ljubavi" za najbolja glumačka ostvarenja natjecateljskog dijela progra ... Mrtve ribe plivaju na leđima! ... . Dodjelom nagrada "Stablo ljubavi" za najbolja glumačka ostvarenja natjecateljskog dijela programa, u utorak navečer na platou mostarskog Sajma… U Narodnom pozorištu u Mostaru intenzivno se radi na pripremi novog kazališnog komada pod nazivom 'Novo normalno show' koji… Mrtve ribe: Directed ...

INFORMACIJA

AUTOR
Mlakić, Josip
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Mrtve ribe plivaju na leđima.pdf

OPIS

U petnaestak zasebnih priča, krhko povezanih bizarnim samoubojstvom, negdje u nekoj bosanskoj provinciji, nekolicina likova ove proze pričaju svoju priču o tragediji koja je sablaznila njihov gradić. Malo im je što zajedničko pritom, ili se barem trude da je tako. Ratne rane još nisu zacijelile i linija razgraničenja povučena je posred zbilja dvaju naroda, posred njihovih života, njihovih duša. No zajedničko im je ipak to što su odreda živjeli u blizini ili daljini čovjeka kojemu se spremaju na pogreb. U svim važnim trenucima, gradić u kojem se likovi određuju prema rečenim događajima, nadlijeću ždralovi – čas ritmizirajući ovu prozu dobroćudnim tonovima, čas sluteći zloguke događaje. Mrtvačko zvono potkraj ovoga kratkoga romana oglašava još jednu smrt, a ždralovi nad gradićem odlaze u jednu od svojih godišnjih migracija. Mlakić i novom svojom prozom, naoko mirnodopskom, precizno mapira ideju jednog nezavršenog rata, koji se duboko uselio u ljude. I kad se čini da je njegova pripovjedna tema lako odčitljiva, pa i predvidljiva, u nekovrsnim metafizičkim poetizacijama otvara nam se niz pripovjednih signalizacija, sugerirajući, doima se, atmosferu posttraumatskog sindroma koji suspendira mogućnosti da ljudi žive svoje živote, svoje vrijeme. A možda je posrijedi tek sumorna bilanca, poraz tranzicijskih utopija.

Želite li pročitati knjigu?Mrtve ribe plivaju na leđima u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Mlakić, Josip. Čitati Mrtve ribe plivaju na leđima Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE