Viša škola šaha

Viša škola šaha - Cvetnić, Vladimir | Caritasspiritistcenter.org

...njiga Vladimira Cvetnića VIŠA ŠKOLA ŠAHA poslije dvije uspješne i popularne knjige Šah u 100 lekcija i Šah i kako ga lako naučiti igrati predstavlja nastavak i značajno djelo u cilju podizanja višeg šahovskog znanja ... Škola za život - započinje novo, digitalno doba u školstvu ... ... . U šahu, kao i u životu, susrećemo se s različitim pitanjima. Treća knjiga Vladimira Cvetnića „Viša škola šaha", poslije dvije uspješne i popularne knjige „Šah u 100 lekcija" i „Šah i kako ga lako naučiti igrati", predstavlja nastavak i značajno djelo u cilju podizanja višeg šahovskog znanja. Treća knjiga Vladimira Cvetnića „VIŠA ŠKOLA ŠAHA", poslije dvije uspješne i popularne knjige „Šah u 100 lekcija" i „Šah i kako ga lako naučiti igrati", predstavlja nastavak i značajno djelo u cilju podizanja ... VIŠA ŠKOLA ŠAHA, Vladimir Cvetnić - Njuskalo.hr ... . Treća knjiga Vladimira Cvetnića „VIŠA ŠKOLA ŠAHA", poslije dvije uspješne i popularne knjige „Šah u 100 lekcija" i „Šah i kako ga lako naučiti igrati", predstavlja nastavak i značajno djelo u cilju podizanja višeg šahovskog ...

INFORMACIJA

AUTOR
Cvetnić, Vladimir
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Viša škola šaha.pdf

OPIS

Treća knjiga Vladimira Cvetnića VIŠA ŠKOLA ŠAHA poslije dvije uspješne i popularne knjige Šah u 100 lekcija i Šah i kako ga lako naučiti igrati predstavlja nastavak i značajno djelo u cilju podizanja višeg šahovskog znanja. U šahu, kao i u životu, susrećemo se s različitim pitanjima. Da bismo uspjeli u svom poslu od nas se traži ustrajnost i stalni napredak i usavršavanje. Neophodno je umijeti realizirati svoje ideje kako bismo doživjeli priznanja. Ova knjiga upravo pokazuje kako to ostvariti u šahu. Analiza kritičnih pozicija je savršena metoda, kritični trenutak i sinteza karijere svakoga igrača. Autor je u knjizi iznio više tema koje su od velike važnosti kako za šahovske profesionalce tako i za šahovske amatere. Primjeri su pomno birani kako iz partija šahovske klasike (Capablance, Laskera, Aljehina, Botvinika, Talja, Keresa, Fishera, Karpova, Kasparova) tako i partija novije šahovske generacije (takozvane „kompjuterske generacije). Autorovi komentari zorno prikazuju važnost inicijative u današnjem modernom šahu. Sistematski su obrađene teme iz pješačke strukture (Karlsbadska struktura i dr.). Osobita je pozornost posvećena primjerima zadataka za vježbu koji veoma edukativno djeluju na čitatelja. Za pohvaliti je trud autora u analizi mnogih primjera (studija) – nevjerojatan je veliki broj edukativnih studija (u poglavlju Zadaci za vježbu), gdje jedna strana spašava remi u naizgled izgubljenoj poziciji uz pomoć patnog motiva ili uz pomoć pozicionog remija. Rješavanjem tih zadataka čitatelj će sigurno podići šahovsku kvalitetu. Stoga toplo preporučam ovo izuzetno zanimljivo i korisno djelo svakom šahisti koji želi napredovati.

Želite li pročitati knjigu?Viša škola šaha u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Cvetnić, Vladimir. Čitati Viša škola šaha Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE