Prilično gadno jutro

Prilično gadno jutro - Brookmyre, Christopher | Caritasspiritistcenter.org

...nalističkom romanu Prilično gadno jutro škotski pisac Christopher Brookmyre (l 968 ... Nesreća koja je izgledala prilično gadno, ipak je prošla bez težih... ... .) piše bas o najatraktivnijim fenomenima zdravstva, o uroti, pohlepi, nemaru i nemoralu, korupciji, i to... U kriminalističkom romanu "Prilično gadno jutro" škotski pisac Christopher Brookmyrepiše baš o najatraktivnijim fenomenima zdravstva, o uroti, pohlepi, nemaru i nemoralu, korupciji... Prilično gadno jutro, Brookmyre, ChristopherID EK000320359. Napišite recenziju. U kriminalističkom romanu ... Pogoda długoterminowa. Prognoza pogody na dziś i jutro. Onet Pogoda ... . Napišite recenziju. U kriminalističkom romanu...

INFORMACIJA

AUTOR
Brookmyre, Christopher
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Prilično gadno jutro.pdf

OPIS

Kriminalistički romani, pogotovo takozvani tvrdokuhani, oduvijek su bili socijalno angažirani, što ujedno znači da su na određeni način angažirani i politički. Nered koji se uvijek iznova događa – primjerice – u javnom zdravstvu tema je koja kao da se sama nudi. Samo je pitanje kada će je se neki spretni pisac ponovno dohvatiti i od nje ispisati napeti roman. U kriminalističkom romanu Prilično gadno jutro škotski pisac Christopher Brookmyre piše baš o najatraktivnijim fenomenima zdravstva, o uroti, pohlepi, nemaru i nemoralu, korupciji, i to korporacijskoj korupciji. Iako se radnja ne zbiva u Hrvatskoj nego u Velikoj Britaniji, točnije Škotskoj (Edinburgh), ovaj Brookmyreov opis zdravstvenog torijevskog užasa s početka devedesetih hrvatski čitatelj lako dešifrira kroz figure hrvatske privatizacije. I još k tome, onodobne otočke bolnice zapanjujuće sliče današnjim hrvatskim, što nije nimalo nevažno! Nije, dakle, iznenađenje što je Brookmyreov roman Prilično gadno jutro istovremeno subverzivan i zabavan. Eufemistički rečeno, autor ne pronalazi niti jedne lijepe riječi za zdravstvo i liječnike, no njegovi likovi kao da su doskočili iz svijeta Elmorea Leonarda ili Quentina Tarantina, što znači da je ovaj roman čitko, duhovito i pritom začuđujuće ambiciozno štivo. No, Prilično gadno jutro ipak je prije svega kriminalistički roman s finim zapletom, izmasakriranim leševima, bakicama koje se spretno obračunavaju s profesionalnim ubojicama i – naravno – istražiteljem pomalo jamesbondovskih manira. Nakladnička kuća V.B.Z. hrvatskim čitateljima predstavlja po prvi puta Christhopera Brookmyrea (1968.) njegovim prvim romanom Prilično gadno jutro, nagrađenim prestižnom otočkom književnom nagradom British First Blood Award.

Želite li pročitati knjigu?Prilično gadno jutro u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Brookmyre, Christopher. Čitati Prilično gadno jutro Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE