Kretanje je djetetova radost

Kretanje je djetetova radost - Vučinić, Željka | Caritasspiritistcenter.org

...ik Kretanje je djetetova radost, autorice Željke Vučinić, dipl ... Zašto je puzanje toliko važno za djetetov razvoj? - CentarZdravlja ... . defektologa-somatopeda, donosi ritam razvoja djeteta od rođenja do polaska u školu, s posebnim osvrtom na značaj razvoja i usavršavanja pokreta, odnosno motornih sposobnosti. Kretanje je djetetova radost : priručnik za poticanje dječjeg razvoja. Osnovni cilj knjige je savjetovanje roditelja kako kretanjem unijeti radost u odgoj djeteta od rođenja do sedme godine života. Zamišljena je kao pomoć roditelju u shvaćanju zakonitosti dj ... Željka Vučinić - Kretanje je djetetova radost ... . Zamišljena je kao pomoć roditelju u shvaćanju zakonitosti dječjeg razvoja ( motoričkog, socijalnog, emocionalnog... Priručnik Kretanje je djetetova radost, autorice Željke Vučinić, dipl. defektologa-somatopeda, donosi ritam razvoja djeteta od rođenja do polaska u školu, s posebnim osvrtom na značaj razvoja i usavršavanja pokreta, odnosno motornih sposobnosti. Ž. Vuč...

INFORMACIJA

AUTOR
Vučinić, Željka
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Kretanje je djetetova radost.pdf

OPIS

Priručnik Kretanje je djetetova radost, autorice Željke Vučinić, dipl. defektologa-somatopeda, donosi ritam razvoja djeteta od rođenja do polaska u školu, s posebnim osvrtom na značaj razvoja i usavršavanja pokreta, odnosno motornih sposobnosti. Pokretom dijete otkriva okolinu, osvaja prostor. Usavršavajući motorne sposobnosti, ono postaje spretnije i samostalnije, stiče samopouzdanje i osobnu sigurnost. Uloga roditelja i odgajatelja je poticati djetetove pokrete, njihovu pravilnost. Potičući djetetov motorni razvoj, direktno utječemo na njegove intelektualne sposobnosti. U prvom dijelu knjige obrađen je opći razvoj sa specifičnostima razvojnih razdoblja, nepravilni položaji i odstupanja u motornom razvoju, razvoj govora i dječje emocije. Drugi dio sastoji se od stimulativnih motoričkih vježbi, koje su sistematizirane prema kronološkoj dobi, shematski prikazane i tekstualno opisane. Navedene vježbe nisu kruto pravilo, već je svaku vježbu moguće prilagoditi pojedinom djetetu, odnosno njegovim psihomotornim sposobnostima. Svaka vježba ili igra može se nadopuniti novim aktivnostima. Knjiga Kretanje je djetetova radost daje veliki broj odgovora na moguća pitanja koja proizlaze iz razumljivog neznanja ili neiskustva, kako roditelja tako i djelatnika drugih struka, koji u svom radu dolaze u kontakt s djecom.

Želite li pročitati knjigu?Kretanje je djetetova radost u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Vučinić, Željka. Čitati Kretanje je djetetova radost Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE