U zemlji posljednjih stvari

U zemlji posljednjih stvari - Auster, Paul | Caritasspiritistcenter.org

...ojnim postapokaliptičnim romanima, koji uvijek iznova preplavljuju književno tržište, roman "U zemlji posljednjih stvari" Paula Austera nešto je sasvim drukčije: riječ je o snovitoj, očaravajućoj basni o nehumanom i bezobzirnom društvu, koje nam je po mnogo čemu prepoznatljivo ... U Zemlji Posljednjih Stvari, Paul Auster | Abrakadabra web ... ... . Gotovo petnaest godina prije ovog događaja Paul Auster objavio je „U zemlji posljednjih stvari", roman koji u formi pisma dočarava jedan od posljednjih velegradova Zapada, ambijent taktilne i psihičke degradacije veoma srodan iščezavajućoj auralno-memorijskoj ekskurziji Williama Basinskog. Među brojnim postapokaliptičnim romanima, koji uvijek iznova preplavljuju književno tržište, roman "U zemlji posljednjih stvari" Paula Austera nešto je sasvim drukčije: riječ je o sn ... U zemlji posljednjih stvari - VBZ online bookstore ... . Među brojnim postapokaliptičnim romanima, koji uvijek iznova preplavljuju književno tržište, roman "U zemlji posljednjih stvari" Paula Austera nešto je sasvim drukčije: riječ je o sn...

INFORMACIJA

AUTOR
Auster, Paul
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
U zemlji posljednjih stvari.pdf

OPIS

U svom dugom pismu kući Anna Blume izvještava o potrazi za davno izgubljenim bratom, koja je dovodi u neimenovani, opustošeni grad koji propada u katastrofalnoj ekonomskoj krizi. Zamislimo američki velegrad u bliskoj budućnosti, što ga obitavaju gotovo isključivo beskućnici, skvoteri u polusrušenim zgradama i pljačkaši umrlih koji leže na ulicama. Klubovi samoubojica nude različite mogućnosti i pogodnosti za umiranje, bogataši su napustili grad, a ostali preživljavaju u kolopletu pljački, primitivne robne razmjene i sitnih zarada. Među brojnim postapokaliptičnim romanima, koji uvijek iznova preplavljuju književno tržište, roman “U zemlji posljednjih stvari” Paula Austera nešto je sasvim drukčije: riječ je o snovitoj, očaravajućoj basni o nehumanom i bezobzirnom društvu, koje nam je po mnogo čemu prepoznatljivo. Auster, izvanredan stilist i jedan od najvećih američkih pisaca današnjice, ponovno je savršeno stopio realističnost i začudnost, ovoga puta kako bi predočio ton i ugođaj svjetske noćne more, terora i entropije. Paul Auster, jedan od najznačajnijih suvremenih američkih pisaca, rođen je u Newarku, New Jersey, 3. veljače 1947. Na newyorškom Sveučilištu Columbia završava studij književnosti, a potom odlazi u Francusku, gdje boravi četiri godine. Nakon povratka u SAD objavljuje uglavnom književne kritike i poeziju koju je kasnije sabrao u zbirci “Nestajanja”. Prevodi francuske pjesnike. Sredinom osamdesetih piše “Newyoršku trilogiju”, koju tvore tri kratka romana: “Stakleni grad”, “Duhovi” i “Zaključana soba”. Potom slijede romani “U zemlji posljednjih stvari”, “Mjesečeva palača”, “Glazba slučaja”, “Levijatan”, “Gospodin Vertigo”, “Timbuktu” i “Knjiga opsjena”, te autobiografske knjige “Umijeće gladovanja”, “Crvena bilježnica”, “Izum samoće”, “Ruka na ustima” i “Mislio sam daje moj otac Bog”. Autor je scenarija za filmove “Dim” (režija Wayne Wang) i “Dim u lice” (režija Wayne Wang i Paul Auster). Režirao je film “Lulu na mostu”, snimljen po vlastitom scenariju. “Glazba slučaja”, jedan od najvažnijih Austerovih romana, ekraniziran je 1993. Film je režirao Philip Haas. Paul Auster živi u Brooklynu. Knjige su mu prevedene na više od dvadeset jezika.

Želite li pročitati knjigu?U zemlji posljednjih stvari u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Auster, Paul. Čitati U zemlji posljednjih stvari Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE