Čitač iz vlaka u 6:27

Čitač iz vlaka u 6:27 - Diderlaurent, Jean Paul | Caritasspiritistcenter.org

...okušavajući knjigama spasiti dostojanstvo Guylain čuva preživjele stranice i bez obzira na formu i sadržaj čita ih naglas ljudima sličnim sebi koji putuju istim jutarnjim vlakom ... Čitač iz vlaka u 6:27 - Jean Paul Didierlaurent - još jedno... ... . No kad u vlaku pronađe zaboravljen i neobičan dnevnik žene izgubljene u svijetu baš kao i on... Čitač iz vlaka u 6:27, podijeljen u 26 nenaslovljenih poglavlja, opisuje Guylaina Vignollesa koji živi na rubu egzistencije. Njegov se život sastoji od odlaska na posao kojeg ne voli, razgovora sa zlatnom ribicom u njegovom stanu na trećem katu trošne zgrade te čitanja... Zbog toga se svako jutro na pu ... Jean-Paul Didierlaurent - Čitač iz vlaka u 6:27 ... . Njegov se život sastoji od odlaska na posao kojeg ne voli, razgovora sa zlatnom ribicom u njegovom stanu na trećem katu trošne zgrade te čitanja... Zbog toga se svako jutro na putu do posla v...

INFORMACIJA

AUTOR
Diderlaurent, Jean Paul
DIMENZIJA
1,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Čitač iz vlaka u 6:27.pdf

OPIS

Čitač iz vlaka u 6:27 Guylain Vignolles živi na rubu egzistencije. Radi posao koji ne voli, šef mu je vrlo neugodna osoba, a jedini znak života koji vidi zlatna je ribica koju hrani svake večeri kad se vrati s posla. Guylain radi na stroju koji reciklira stari papir, najčešće knjige. Pokušavajući knjigama spasiti dostojanstvo Guylain čuva preživjele stranice i bez obzira na formu i sadržaj čita ih naglas ljudima sličnim sebi koji putuju istim jutarnjim vlakom. No kad u vlaku pronađe zaboravljen i neobičan dnevnik žene izgubljene u svijetu baš kao i on započet će novo, drugačije i uzbudljivije putovanje nego li su to ona njegova svakoga jutra. Čitač iz vlaka u 6:27 francuska je književna senzacija: odmah po objavljivanju roman je osvojio nekoliko nagrada poput Cezam Prix Littéraire Inter ce i Nagrade Michel Tournier, a samo u Francuskoj prodano je više do 400 tisuća primjeraka. Roman je to o snazi literature, o njezinoj moći da nas spasi iz najnemogućijih situacija i pruži nam utjehu. Objavljen je u više od trideset zemalja u kojima je čitateljska publika s oduševljenjem prepoznala univerzalnost ove priče: literatura nastaje na najčudnijim mjestima koja za autora predstavljaju pravo iskušenje, ali onda postaje i lijek svima kojima mijenja život i odvodi ih na nove, sretnije puteve. Ovaj, u konačnici, ipak ljubavni roman, koji će zbog posebnog i neodoljivog autorova stila svakom čitatelju biti prekratak s francuskoga prevela je ugledna hrvatska spisateljica Ivana Šojat.

Želite li pročitati knjigu?Čitač iz vlaka u 6:27 u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Diderlaurent, Jean Paul. Čitati Čitač iz vlaka u 6:27 Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE