Ispovijed iz pakla

Ispovijed iz pakla - Gavranović, Goran | Caritasspiritistcenter.org

...jed iz pakla - Ante Moškov, zapovjednik Poglavnikovog tjelesnog sdruga (PTS) 1947 ... Trojac iz pakla - Čečen, Kirgiz i Uzbek - Večernji.hr ... . sjedi u zatvoru Udbe i diktira svoja sjećanja na Antu Pavelića, s kojim je bio u Italiji od 1933. do kraja rata 1945. U izdanju 24 sata objavljena je knjiga "Ispovijed iz pakla: Uspon i pad Ante Pavelića" (pripremio Boris Rašeta, Zagreb 2019, 240 str.). Ante Moškov, zapovjednik Poglavnikovog tjelesnog sdruga (PTS)... On nas uvodi u fascinantan tajni svijet vođe Nezavisne države Hrvatske o koj ... Ispovijed iz pakla. Uspon i pad Ante Pavelića ... ... On nas uvodi u fascinantan tajni svijet vođe Nezavisne države Hrvatske o kojemu Moškov - nesuđeni P...

INFORMACIJA

AUTOR
Gavranović, Goran
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Ispovijed iz pakla.pdf

OPIS

Ante Moškov, zapovjednik Poglavnikovog tjelesnog sdruga (PTS) 1947. sjedi u zatvoru Udbe i diktira svoja sjećanja na Antu Pavelića, s kojim je bio u Italiji od 1933. do kraja rata 1945. On nas uvodi u fascinantan tajni svijet vođe Nezavisne države Hrvatske o kojemu Moškov – nesuđeni Pavelićev zet – ima uvid iz prve ruke. Zašto je Pavelić pokrenuo Velebitski ustanak? Kako je dočekao proglašenje NDH? Kakvu su ulogu u ustaškom pokretu imali Židovi a kakvu Srbi? Zašto Pavelić sa sobom u povlačenje vodi dva generala srpske nacionalnosti? Kakve je planove prije rata imao sa Srbima i Židovima u NDH i kako su na nj utjecali Nijemci i Talijani? Moškov tumači i ključnu personalnu relaciju ustaškog pokreta, odnose Pavelića i Luburića, ali i disidenciju Dide i Slavka Kvaternika. Didu je Pavelić, smatra Moškov, htio likvidirati. Moškov o svemu priča upućeno i detaljno a njegove izjave prisnažuju i sjećanja Eugena Dide Kvaternika.Pred našim očima izranja reljefan, plastičan, trodimenzionalan portret vođe NDH kakvog do sad nismo vidjeli.

Želite li pročitati knjigu?Ispovijed iz pakla u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Gavranović, Goran. Čitati Ispovijed iz pakla Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE