Mladi papa

Mladi papa - Sorrentino, Paolo | Caritasspiritistcenter.org

...дой Папа: Created by Paolo Sorrentino ... Nova serija „Mladi papa" na HBO | Novosti.rs ... ... Молодой Папа (TV Mini Series 2016) - IMDb ... дой Папа: Created by Paolo Sorrentino. With Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Javier Cámara. The beginning of the pontificate of Lenny Belardo, alias Pius XIII, the first American Pope in... "The Young Pope: Paolo Sorrentino e Jude Law tra provocazioni e contraddizioni del loro giovane Papa". "Ma Questo Papa non è da Oscar" [Not an O...

INFORMACIJA

AUTOR
Sorrentino, Paolo
DIMENZIJA
8,6 MB
NAZIV DATOTEKE
Mladi papa.pdf

OPIS

TEŽINA BOGA EVANĐELJE PO LENNYJU BELARDU Mladi papa duhovit je i meditativan tekst u kojem do punog izražaja dolazi vještina i jedinstven način pripovijedanja jednog od najvećih redatelja današnjice, nezaobilazno štivo za ljubitelje serije i one koji će to tek postati. Glavni lik Lenny Belardo prvi je američki papa u povijesti. Već na početku pontifikata Lenny se pokaže kao veliko iznenađenje za krute vatikanske strukture: neovisan je, intelektualno nadmoćan, pije dijetnu Colu, ne jede gotovo ništa, svjestan je moći koju ima nad drugima i spreman promijeniti lice Crkve. Njegov je život obilježen osjećajem napuštenosti i praznine, što utječe na njegove odnose s vjernicima i klerom. Njegova radikalna ideja o vjeri često ga navodi na kontroverzne poteze – ne oklijeva kazniti kardinale koji ne razmišljaju kao on, prezire nepostojanu vjeru svoga stada i nemilosrdan je prema grešnicima. On je mlad, zgodan, autoritaran, ciničan i arogantan revolucionar te istovremeno krhak, sumnjičav i melankoličan nekonformist. Kolika je težina Boga? To kompleksno i dubinsko pitanje u središtu je sada već kultne serije Mladi papa prema kojoj je nastala ova knjiga koja sažima govore, molitve, dijaloge i monologe Pija XIII., državnog tajnika Voiella i papinih najbližih suradnika Dussoliera i sestre Mary. Podijeljena na prolog i četiri poglavlja, knjiga donosi prikaz kompleksnog svijeta svećenstva i u njemu prisutnih igara moći.

Želite li pročitati knjigu?Mladi papa u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Sorrentino, Paolo. Čitati Mladi papa Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE