Pedeset cigareta za Elenu

Pedeset cigareta za Elenu - Vujčić, Marina | Caritasspiritistcenter.org

...ki napisan, s atmosferom neizvesnosti i napetosti, Pedeset cigareta za Elenu roman je koji ispituje efekat leptira, fenomen u kojem sitnice menjaju živote a da pokretač promena nije svestan toga ... MARINA VUJČIĆ Pedeset cigareta za Elenu — Bjelovar.live ... . Na šta ste prvo pomislili kada ste pročitali naslov „Pedeset cigareta za Elenu"? "Pedeset cigareta za Elenu" pronicljiva je, suosjećajna knjiga. Pedeset cigareta za Elenu prvi je roman autorice Vujčić koji sam pročitala i apsolutno me oduševio. Iako je atmosfera ovog romana tmurna jer se likovi susreću s teškim životnim situacijama, moram priznati da mi uopće nije bilo teško... Pedeset cigareta za Elenu, najnoviji roman istaknute ... 3. Pedeset cigareta za Elenu | Knjižnica ... . Iako je atmosfera ovog romana tmurna jer se likovi susreću s teškim životnim situacijama, moram priznati da mi uopće nije bilo teško... Pedeset cigareta za Elenu, najnoviji roman istaknute spisateljice Marine Vujčić u svojoj potki ima teoriju kaosa, tihi i neprimjetan "leptirov A po onome što čitamo u uredničkoj napomeni o romanu...

INFORMACIJA

AUTOR
Vujčić, Marina
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Pedeset cigareta za Elenu.pdf

OPIS

Pedeset cigareta za Elenu, najnoviji roman istaknute spisateljice Marine Vujčić u svojoj potki ima teoriju kaosa, tihi i neprimjetan “leptirov učinak” na razini malog čovjeka i njegove svakodnevnice. Ako leptir zamahne krilima u Pekingu, on može, kaže poslovica, uzrokovati uragan na Floridi – ali što se, recimo, može dogoditi kad jedan pedesetogodišnjak odluči svoj rođendan obilježiti tako da svih dvadeset i četiri sata, od ponoći kad mu rođendan počinje, pa do ponoći kad završava, ostane budan i da pri tome u čast svojoj poginuloj sestri blizanki, ispuni sasvim bizaran zavjet da popuši pedeset cigareta i sačuva pedeset opušaka? Život Olivera Radmana, nositelja ove odluke, neće se zbog nje promijeniti ništa – ali bezazlena noćna šetnja na koju se uputio kako bi ostao budan utjecat će na živote troje neznanaca na način koji Oliver niti je mogao zamisliti niti će ga ikad postati svjestan. Tijekom romana pratit ćemo još troje junaka tijekom ta dvadeset i četiri sata koja je Oliver, prkoseći rutini, odlučio provesti budan. Prva je Magdalena, žena koja te noći ne može spavati jer njezinog muža sutradan očekuje suđenje za pljačku mjenjačnice. Činjenica da je Oliver tijekom šetnje zastao pored njezinog prozora uočivši znak života u noćnoj pustoši, promijenit će njezinu prvotnu odluku o svjedočenju na suđenju zbog straha koji je pretrpjela misleći da se radi o predatoru koji će nauditi njoj i djeci. Drugi je mladić Viktor koji zbog Oliverove slučajne prisutnosti na ulici, gdje djevojka koja je dio noći provela kod njega čeka taksi, završi polugol na toj istoj ulici bez ključa i bez mogućnosti da se vrati u stan, a sutradan ga očekuje prvi radni dan na dugo željenom poslu na koji ne smije zakasniti. Treća je Greta, depresivna žena za koju se čini da joj je suprugov preljub najveći životni problem, ali način na koji joj se Oliver slučajno toga dana našao na putu izazvat će stanje u kojem će isplivati druge, daleko ozbiljnije potisnute traume. Četiri paralelne priče ovih junaka, naizgled posve nepovezane, odvijat će se tijekom dvadeset četiri sata u danu na početku kojeg je Oliver donio odluku koja će utjecati na živote ostalih troje protagonista i likova koji su s njima povezani. Usprkos tome ostat će neznanci, iako bi im taj jedan dan, a nekima možda i ostatak života, izgledao sasvim drukčije da se jedni drugima nisu našli na putu.

Želite li pročitati knjigu?Pedeset cigareta za Elenu u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Vujčić, Marina. Čitati Pedeset cigareta za Elenu Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE