Anatomija i fiziologija udžb.2014

Anatomija i fiziologija udžb.2014 - Keros, Predrag | Caritasspiritistcenter.org

...ija i fiziologija. Смотреть позже ... anatomija i fiziologija - Пдф документи и е-књиге Бесплатно... ... . II►Anatomija i fiziologija Udzbenik za prvi razred stednje medicinske i zdravstvene. 01.03 Anatomija i fiziologija kože ... Dermis se nalazi između epidermisa i hipodermisa i predstavlja oko 15 - 20% ukupne telesne težine čoveka. Udžbenik: Anatomija i fiziologija za 1.razred medicinske i zubotehničke škole. Autori: Ivan Anđelković, Aleksandar Stajkovac, Aleksandar Ilić. Anatomija I fiziologija ovjeka I. skripta za ... Anatomija i fiziologija - YouTube ... . Anatomija I fiziologija ovjeka I. skripta za vanredne kandidate; (interna upotreba). novembar/decembar 2014 god. Uvod u Anatomij...

INFORMACIJA

AUTOR
Keros, Predrag
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Anatomija i fiziologija udžb.2014.pdf

OPIS

Anatomija je jedna od najstarijih medicinskih disciplina i neka shvaćanja o građi ljudskoga tijela nisu se promijenila od onoga što su službeno predavali stari Egipćani stoljećima prije Krista. Spoznaje o tome kako radi ljudsko tijelo uvelike su se promijenile, posebice o zbivanjima na staničnoj i molekularnoj razini, pa je danas fiziologija vrlo široko i složeno znanstveno područje. No, tehnološki razvoj, ne samo u medicini nego i ostalim dijelovima ljudskoga života, donio je i velike promjene u načinu prenošenja informacija, pa tako i u učenju. Promijenio se i način učenja anatomije i fiziologije: danas se ona uči tijesno vezana uz kliniku i bolesnike, tako da se normalna građa tijela povezuje s normalnim i patološkim zbivanjima u njemu. Udžbenik koji je pred Vama prati moderan pristup učenju anatomije i fiziologije te je prvi put napravljen tako da ne samo iznese informaciju, nego i da privuče pažnju učenika, zainteresira ih da nauče više i prikaže važnost neke tvorbe ili zbivanja u organizmu u zdravlju i u bolesti. Poglavlja u knjizi organizirana su tako da je učeniku uvijek jasno što uči, zašto to uči i kamo ide dalje. Tekst ilustriraju mnogobrojne slike i sheme, te klinički primjeri, a na kraju poglavlja uvijek je sažetak te pitanja za učenje i ponavljanje. U uvodu je istaknuto nekoliko osobitosti ovoga udžbenika. Pojmovi koje su autori smatrali ključnima, istaknuti su na rubu stranice, gdje se nalaze i male sličice ruke koja pokazuje na knjigu. Ta oznaka upućuje na druge dijelove knjige, u kojima se raspravlja o srodnim problemima. Na taj se način učenici potiču da činjenice iz anatomije i fiziologije ne promatraju odvojeno, nego da ih povezuju u jedinstveno znanje. U ružičastim su kvadratima opisane smo neke bolesti i stanja, kako bi se pomoglo učenicima da shvate da anatomiju i fiziologiju ne uče zbog njih samih, već zato što će im to znanje izravno trebati u skrbi o bolesnicima. Na kraju svakog poglavlja nalaze se pitanja te tekst u okviru »za one koje žele znati više«. Latinski nazivi rabljeni u knjizi katkad se razlikuju od onih koje koristi većina liječnika. To je stoga što su se autori pri pisanju udžbenika služili trenutno važećim popisom anatomskog nazivlja – Terminologia anatomica, koju je Međunarodna federacija anatomskih udruga prihvatila 1998. godine.

Želite li pročitati knjigu?Anatomija i fiziologija udžb.2014 u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Keros, Predrag. Čitati Anatomija i fiziologija udžb.2014 Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE