Arhanđeli

Arhanđeli - Čolić, Velibor | Caritasspiritistcenter.org

...li, ili arhangeli, su natprirodna bića zoroasterske, persijske, hrišćanske, jevrejske i islamske teologije ... Arhanđeli i automati - Wikidata | play staged at DADOV theatre ... ... Arhanđel — Vikipedija, slobodna enciklopedija ... li, ili arhangeli, su natprirodna bića zoroasterske, persijske, hrišćanske, jevrejske i islamske teologije. Pravoslavna tradicija pominje hiljade arhanđela ali su ipak samo sedam arhanđela slavljeni po imenu. Na grčkom jeziku reč arhi znači „glavni", „prvi", a angelos znači „vesnik", „anđeo". Maja Milosavljevićdeo predavanja "Arhanđeli"25.01.2014.LifeCoachCentar - Zemun. Anđeli i arhanđeli su predstavljeni u svakoj r...

INFORMACIJA

AUTOR
Čolić, Velibor
DIMENZIJA
8,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Arhanđeli.pdf

OPIS

Rat je bio bolji od pobede Arhanđeli, Velibor ČolićVelibor Čolić rođen je 1964, u tada jugoslovenskoj republici Bosni i Hercegovini, u gradu danas uništenom, a poslednjih godina živi u Bretanji. Roman Arhanđeli je njegova sedma knjiga, ali prva napisana na francuskom jeziku. Čolić je, dakle, napustio svoj maternji jezik ali ne i iskustvo, pa sad na francuskom dobacuje hranu za savest onima koji se ne boje suočavanja s realnošću. On pripoveda o užasu rata na prostoru ex-Yu, o užasu rata uvek i svuda, grubim ali pažljivo biranim rečima, dinamičnim narativom koji je toliko žestok da podseća na fantastiku. Na žalost, radnja romana Arhanđeli nema nikakve veze sa fantastikom. Ova knjiga ispričana je u četiri glasa (otud i odrednica a cappela). Svi pripovedači su duhovi koji nastoje da nekako okaju svoje grehe. Živi mrtvaci, trinaestogodišnja devojčica (žrtva je nedovoljno snažna reč za njeno iskustvo, stanje i stravičnu smrt) i tri vojnika koji su je silovali i potom ubili svedoče o jednom te istom događaju – brutalnom silovanju i ubistvu – krećući se domenom živih, ali van vremena, van pamćenja. Iz haosa blata, krvi, pljuvačke i sperme nastaje uzbudljiva i brutalna pripovest o svim našim ratovanjima, ova poražavajuća, bolna rekapitulacija čovekove sklonosti najčistijem zlu.

Želite li pročitati knjigu?Arhanđeli u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Čolić, Velibor. Čitati Arhanđeli Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE