Kako radi uspješan prodavač

Kako radi uspješan prodavač - Kalinić, Davor | Caritasspiritistcenter.org

...Kako radi uspješan prodavač izraz je primarno praktičnih poslovnih znanja ... Kako postati uspješan prodavač na Ebayu - Enciklopedija - 2022 ... . Autor, dakle, dolazi iz svijeta prodaje i čitateljima nudi sadržajnu i pomno promišljenu knjigu, koja je pisana na autentičan način sa svrhom da bude zanimljiva za čitanje i nadasve uspješno primjenjiva u svakodnevnim... Kako radi uspješan prodavač. Za menadžere i sve osobe koje žele prodavati više i kvalitetnije. Knjiga Kako radi uspješan prodavač podijeljena je u tri povezana dijela, ... Kako postati uspješan prodavač? - Plavi ured ... . Knjiga Kako radi uspješan prodavač podijeljena je u tri povezana dijela, odnosno poglavlja, koja zajedno čine jednu prodajno-tematsku cjelinu. II►Davor Kalinić: Kako radi uspješan prodavač Za menadžere i sve osobe koje žele prodavati više i. Davor Kalinić: Kako radi uspješan prodavač. Knjiga Kako radi uspješan prodavač izraz je primarno praktičnih poslovnih znanja. Autor...

INFORMACIJA

AUTOR
Kalinić, Davor
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako radi uspješan prodavač.pdf

OPIS

Knjiga Kako radi uspješan prodavač podijeljena je u tri povezana dijela, odnosno poglavlja, koja zajedno čine jednu prodajno tematsku cjelinu. Poglavlja su: NARAV PRODAJE RAZVOJ PRODAJNIH VJEŠTINA STRATEGIJA TVRTKE Prvo poglavlje Narav prodaje ima širi karakter sa svrhom boljeg razumijevanja svijeta prodaje i njegovih načela. U poglavlju se čitatelja navodi na više promišljanja kako bi utvrdio i unaprijedio shvaćanje o prodaji te u tom svjetlu bolje sagledao vlastitu ulogu i angažman. Drugo poglavlje Razvoj prodajnih vještina , kao središnji i najopsežniji dio knjige ide izravno i konkretno na užu prodajnu edukaciju sa svrhom razvoja prodajnih kompetencija koje će donijeti nove prodajne uspjehe u realnom poslovnom životu. Poglavlje je podijeljeno na devet tema koje su konkret ne i pažljivo odabrane za vas prodavače. U njima se izlažu brojni, vrlo konkretni i primjenjivi postupci. Kako knjiga započinje širim i općim prodajnim sadržajem, na neki način slično i završava. Trećom temom Strategija tvrtke kao posebnim poglavljem završava knjiga. Na kraju se dominantni fokus s osobe kao pojedinca premješta na razinu tvrtke. Dakle, zadnje je poglavlje svojevrsni dodatak, ali je svakako vezan na temu prodaje. Nema nepotrebnog odmaka jer ovo je prije svega knjiga o prodaji. Strategija tvrtke u većoj se mjeri tiče rukovodećeg kadra, uključivši male poduzetnike i obrtnike kako bi bolje razumjeli značenje i zakonitosti tržišnog poslovanja te u konačnici poslovali uspješnije. (Iz Uvoda)

Želite li pročitati knjigu?Kako radi uspješan prodavač u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Kalinić, Davor. Čitati Kako radi uspješan prodavač Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE