Deset lekcija za svijet poslije pandemije

Deset lekcija za svijet poslije pandemije - Zakaria,Fareed | Caritasspiritistcenter.org

... nastala u jeku pandemije, Deset lekcija može se doimati kao ogledni primjer hitre novinarske reakcije, što svakako jest, ali je i znatno više od toga ... Helem Nejse Rejdio Šou EP3 - SVIJET POSLIJE PANDEMIJE... ... . Te i slične dvojbe okovane su dogmama i ukupna je slika svijeta u Deset lekcija za svijet poslije pandemije mračna, možda i zastrašujuća, ali... KAD PRODAJEŠ, nigdje ne upisuj CVC/CVV broj svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tvoj račun, kupcu trebaš dati samo IBAN, ime i prezime! Saznaj više. ...za svijet poslije pandemije mračna, možda i zastrašujuća, ali Zakaria nas podsjeća - s nimalo patosa - da ima nade, da smo kao ljudska vrsta jo ... Deset lekcija za svijet poslije pandemije ... . ...za svijet poslije pandemije mračna, možda i zastrašujuća, ali Zakaria nas podsjeća - s nimalo patosa - da ima nade, da smo kao ljudska vrsta još uvijek sposobni za podvige, da racionalni i moralni imperativi nisu spustili s...

INFORMACIJA

AUTOR
Zakaria,Fareed
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Deset lekcija za svijet poslije pandemije.pdf

OPIS

Deset lekcija za svijet poslije pandemije Fareeda Zakarije, uglednog novinara CNN-a, nije puki žurnalistički osvrt na najveću krizu s kojom se čovječanstvo suočilo nakon Drugog svjetskog rata. Knjiga nastala u jeku pandemije, Deset lekcija može se doimati kao ogledni primjer hitre novinarske reakcije, što svakako jest, ali je i znatno više od toga. Zakarijina erudicija, analitičnost i kritičnost kada je riječ o globalnim političkim i ekonomskim kretanjima osobine su koje se očekuju od autora svjetskoga glasa, ali posebno su impresivne njegova upućenost u medicinu te jednostavnost i jasnoća s kojima je opisao genezu pandemije. S virusima živimo od pamtivijeka na ovom opasnom svijetu i oni doista nisu jedina i najstrašnija prijetnja. Zakaria upozorava i na populizam, klimatske promjene, neizvjesnosti digitalne epohe, američko-kinesko suparništvo… U svojih Deset lekcija za svijet poslije pandemije osvrće se i na vječnu dvojbu između državnog intervencionizma i slobodnog tržišta. Prema Zakariji, ta dvojba nije ideološke, već praktične naravi. Postoje situacije u kojima je državni intervencionizam poželjan i nužan, a takva je upravo pandemijska kriza, a postoje i razdoblja kada tržištu valja dopustiti da generira rast. Te i slične dvojbe okovane su dogmama i ukupna je slika svijeta u Deset lekcija za svijet poslije pandemije mračna, možda i zastrašujuća, ali Zakaria nas podsjeća – s nimalo patosa – da ima nade, da smo kao ljudska vrsta još uvijek sposobni za podvige, da racionalni i moralni imperativi nisu spustili svoje zastave jer, kako kaže deseta lekcija: “Katkada su najveći realisti – idealisti.”

Želite li pročitati knjigu?Deset lekcija za svijet poslije pandemije u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Zakaria,Fareed. Čitati Deset lekcija za svijet poslije pandemije Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE