Ova priča

Ova priča - Baricco, Alessandro | Caritasspiritistcenter.org

...bel & Copyright: tatabrada.tv - PRIMAT PLUS d ... Nikšić za „Avaz": Iskreno se nadam da ova priča o uvozu prvih... ... .o.o. SrebrenikZabranjeno je svako kopiranje video i/ili audio snimaka, reprodukcija, emitovanje i... Bez ova tri dokumenta ni ne pomišljajte da krenete put Grčke. Žene rođene u ova 3 znaka nezasite su u seksu. Preporodite svoje cveće: 3 greške koje ne smete više praviti. Jedva pokretna starica jedini je stanovnik napuštenog sela Vaganeš na istoku Kosova i Metohije, ali bez obzira na to, obišla je celu planetu. Zajedno s ... Slobodna Dalmacija - Ova priča para srce, ali može spasiti život... ... . Zajedno s...

INFORMACIJA

AUTOR
Baricco, Alessandro
DIMENZIJA
2,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Ova priča.pdf

OPIS

”Ova priča” doista jest priča, književni tekst koji dočarava svijet između mogućeg i sanjanog, te realnog i povijesnog. Koloplet zbivanja od pojave prvih automobila i automobilskih utrka s početka dvadesetog stoljeća u kojima se suvremenici profiliraju kao zagovornici sigurnog, starog i poznatog ili kao utopistični oduševljenici novim i, povijesna i dramatična bitka kod Kobarida u prvom svjetskom ratu koja i dandanas u Talijana izaziva teške i mučne osjećaje, samo su dio vremenskih odrednica radnje romana ”Ova priča” Alessandra Baricca, a njegovi protagonisti idu svojim usudom po Italiji, Sloveniji, Engleskoj i Americi. Obuzet strašću prema automobilskim pistama uopće, a posebno idealnom pistom koja će, ako je sagradi, simbolizirati čitav svijet, Ultimo Parri, sanja svoj životni san. Ali, san i zbilja ne poklapaju se za Ultima pa njegov san ostvaruje Elizaveta, Ruskinja koja je zbog oktobarske revolucije prebjegla u Ameriku. Ultimo, čovjek sa zlatnom sjenom i Elizaveta, žena koju nosi bezrazložna zloća prema svima s kojima se susreće. Pa ipak, i ma koliko bili suprotni, Ultimo i Elizaveta doživljavaju svoje ganuće u magičnoj, cijeloživotnoj platonskoj ljubavi. Alessandro Baricco, pisac koji je stekao slavu prvenstveno romanom “Ocean more”, i svojim osmim romanom iskazuje svoju opsesiju, tako rijetku u današnje vrijeme – Baricco ne piše knjige nego književnost.

Želite li pročitati knjigu?Ova priča u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Baricco, Alessandro. Čitati Ova priča Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE