Divljinske varijacije

Divljinske varijacije - Grimaud, Helene | Caritasspiritistcenter.org

...ske varijacije book. Read 31 reviews from the world's largest community for readers ... Srećko Sladoljev: Usporedimo tri zadnja pandemijska ludila... ... ... Moderna vremena :: Helene Grimaud : Divljinske varijacije ... ske varijacije book. Read 31 reviews from the world's largest community for readers. Goodreads helps you keep track of books you want to read. Start by marking "Divljinske varijacije"... Divljinske varijacije. Cijena: 130,00 kn. i pronalaženju svoga ljudskog i umjetničkog identiteta koji uključuje dvije ljubavi, dva pola uspostavljene ravnoteže: glazbu i vukove, varijacije i divljinu. Divljinske varijacije se pojavljuju u prijevodu...

INFORMACIJA

AUTOR
Grimaud, Helene
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Divljinske varijacije.pdf

OPIS

Knjiga koju držite u ruci nastala je iz pera vrhunske, svjetski poznate pijanistice Helene Grimaud.Rođena 1969. u Aix-en-Provanceu na jugu Francuske, Grimaud je zarana osjetila da je drugačija i neuklopljiva te otkrila da posjeduje izniman glazbeni talent. S trinaest godina primljena je na Pariški konzervatorij kao najmlađa polaznica, diplomiravši samo tri godine kasnije s najvećim ocjenama. Već sa šesnaest godina snimila je CD kojim je osvojila Prvu nagradu na MIDEM-u, a potom su uslijedile brojne nagrade, snimke, gostovanja i proglašenja pijanisticom godine na raznim stranama svijeta. Od 2002. naovamo Grimaud je eskluzivna zvijezda Deutsche Grammophona. Oni koji su je imali priliku slušati uživo, a ja sam jedna od sretnica, otkrivaju je kao čarobnicu koja svojom svirkom preobražava publiku. Ona je „filozof za klavirom“ (Jorge Bolet): ne svira note, nego interpretira ideje. U ovoj svojoj prvoj knjizi (u međuvremenu je objavila i drugu knjigu) Grimaud otvoreno i originalno piše o svom životnom putu, traganju i pronalaženju svoga ljudskog i umjetničkog identiteta koji uključuje dvije ljubavi, dva pola uspostavljene ravnoteže: glazbu i vukove, varijacije i divljinu. S vukovima se zbližila na Floridi te u South Salemu u državi New York 1999. utemeljila Wolf Conservation Center, Centar za zaštitu vukova. Divljinske varijacije se pojavljuju uprijevodu Jadranke Brnčić koji vjerno prenosi poetski stil vrsnoga i inteligentnoga Helenina pisma. Knjiga je bila bestseller i doživjela više izdanja u Francuskoj, te u prijevodima u Njemačkoj, Nizozemskoj, Danskoj, Japanu, Sjedinjenim Američkim Državama, Italiji, Poljskoj i Kini (na kineskom i mandarinskom).

Želite li pročitati knjigu?Divljinske varijacije u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Grimaud, Helene. Čitati Divljinske varijacije Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE