Čudnovate zgode Šegrta Hlapića

Čudnovate zgode Šegrta Hlapića - Brlić Mažuranić, Ivana | Caritasspiritistcenter.org

... the Little Shoemaker (Croatian: Čudnovate zgode šegrta Hlapića) is a 1997 animated feature that was originally released by Croatia Film ... Čudnovate zgode šegrta Hlapića - Home | Facebook ... ... Lapitch the Little Shoemaker - Wikipedia ... the Little Shoemaker (Croatian: Čudnovate zgode šegrta Hlapića) is a 1997 animated feature that was originally released by Croatia Film. Produced on vintage cel equipment during the early 1990s, this was the third feature from Croatia Film's animation unit and director Milan Blažeković... By what name was Cudnovate zgode segrta Hlapica (1997) officially released in India in English? Klasična p...

INFORMACIJA

AUTOR
Brlić Mažuranić, Ivana
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Čudnovate zgode Šegrta Hlapića.pdf

OPIS

Ovo je povijest o čudnovatu putovanju šegrta Hlapića. Hlapić je bio malen kao lakat, veseo kao ptica, hrabar kao Kraljević Marko, mudar kao knjiga, a dobar kao sunce. A jer je bio takav, zato je srećno isplivao iz mnogih neprilika. Hlapićevo putovanje bilo je isprva tako lako kao dječja igrarija, pa će čitatelji na početku ove knjige reći: “Što će Hlapiću tolika mudrost i tolika hrabrost na ovako laku putovanju? Zar on treba toliku hrabrost da povede upregnutog magarca na uzdi? Ili treba svoju mudrost da traži izgubljene guske?” No poslije je Hlapićevo putovanje bivalo sve teže i opasnije, kako to već češće biva. Pa kad čitatelji ugledaju maloga Hlapića u velikoj pogibelji i teškim neprilikama, reći će oni: “Zaista je dobro učinio Hlapić što je za svaku sigurnost ponesao sa sobom puno dobrote, mudrosti i hrabrosti kad se u ranu zoru otputio u svijet.” Pa upravo zato svršilo se na koncu sve onako kako je najbolje bilo. No zato ipak neka nitko ne pobjegne od svoje kuće. Nikomu nije tako zlo kako je bilo Hlapiću kod majstora Mrkonje, a Bog zna bi li svaki bio takve sreće na svom putu kao Hlapić. Čudit ćete se ionako, da se i po njega sve tako dobro svršilo. Sjednite dakle na prag i čitajte! Čudnovate zgode šegrta Hlapića, klasika su hrvatske dječje književnosti koju čitaju mnogi naraštaji čitatelja uživajući u zgodama šegrta Hlapića i djevojčice Gite.

Želite li pročitati knjigu?Čudnovate zgode Šegrta Hlapića u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Brlić Mažuranić, Ivana. Čitati Čudnovate zgode Šegrta Hlapića Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE