Kapaličaršija

Kapaličaršija - Sevimay, Faut | Caritasspiritistcenter.org

...apaličaršija je povijesni roman o najpoznatijoj istanbulskoj tržnici i jednoj na najstarijih na svijetu ... Kapali Carsi (Istanbul) - 2022 All You Need to Know BEFORE ... ... . Priča započinje sredinom XV. stoljeća i završava u suvremenom dobu. Kroz sudbinu nekoliko likova, autor gradi bujan tekst u kojem se miješaju legenda, mit, ep, dramski tekst, usmena predaja s povijesnim činjenicama, a sve začinjeno briljantnim humorom zbog kojeg ovo djelo ... Kapali čaršija ili Grand Bazar kako je mnogi nazivaju, najveća je pokrivena pijaca na svetu.Naime, Kapali čaršija predstavlja najveći tržni centar, te ne čudi što je nezaobilazno mesto koje t ... Kapaličaršija knjiga autora Sevimay, Faut - VBZ online ... ... .Naime, Kapali čaršija predstavlja najveći tržni centar, te ne čudi što je nezaobilazno mesto koje turisti iz svih delova sveta obilaze ako se nađu u Istanbulu.. Pored brojnih znamenitosti ovog najnaseljenijeg grada u Turskoj, Grand Bazar je postao sinonim za Istanbul. Kapaličaršija je povijesni roman o najpoznatijoj istanbulskoj tržnici i jednoj od najstarijih ...

INFORMACIJA

AUTOR
Sevimay, Faut
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Kapaličaršija.pdf

OPIS

Kapaličaršija je povijesni roman o najpoznatijoj istanbulskoj tržnici i jednoj na najstarijih na svijetu. Priča započinje sredinom XV. stoljeća i završava u suvremenom dobu. Kroz sudbinu nekoliko likova, autor gradi bujan tekst u kojem se miješaju legenda, mit, ep, dramski tekst, usmena predaja s povijesnim činjenicama, a sve začinjeno briljantnim humorom zbog kojeg ovo djelo čitamo kao vrhunsku satiru. Slučaj, nužnost, sudbina, ratovi i ljubavi, Velika Povijest i mali čovjek, proroci i bitange, čine ovaj roman pravom poslasticom za sve ljubitelje suptilne književne ironije koja nagriza i razgrađuje velike narative i sve autoritete. Usprkos ironiji, ovo je djelo istinskog zaljubljenika u Istanbul i njegovu multikulturnu slojevitost. Između fikcije i fakcije, mašte i činjenica, šaljivih falsifikata i pseudo biografija, autor oblikuje postmodernu priču o kontinuitetu Istanbula, megapolisa koji simbolično i doslovno spaja dva kontinenta. Fuat Sevimay (1972.) suvremeni je turski književnik. Maturirao je na Gimnaziji Kadıköy Anadolu, a zatim diplomirao poslovni menadžment na Sveučilištu Marmara. Godine 2014. objavio je zbirku priča Ara Nağme koja je osvojila nagradu Orhan Kemal, jednu od najprestižnijih književnih nagrada u Turskoj. Za roman Kapaličaršija (Kapalıçarşı) primio je 2015. godine nagradu Ahmet Hamdi Tanpınar. Autor je dječje knjige Haydar Paşa’nın Evi za koju je primio nagradu Arhitektonske komore Ankare 2013. godine. Godine 2011. objavio je roman Aynalı, a 2014. AnarŞık. Preveo je na turski književne klasike kao što su James Joyce, Henry James, Paul Beatty, Oscar Wilde, Luigi Pirandello i Italo Svevo. Živi s obitelji u Istanbulu.

Želite li pročitati knjigu?Kapaličaršija u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Sevimay, Faut. Čitati Kapaličaršija Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE