Jadranske legende – Gdje perun spava

Jadranske legende – Gdje perun spava - Ogurlić | Caritasspiritistcenter.org

...„Gdje Perun spava" (Jadranske legende) literarni su zapisi slijedom istraživanja legendi, predaja, pripovijesti, povijesnih kontroverzi i manje poznatih činjenica vezanih uz jadransku obalu i otoke te na popularan način obrađuju legende istočnog dijela Jadrana od Savudrije do Boke kotorske ... S Markova trga na jadranske plaže: Gdje će se odmarati ministri... ... . Gdje Perun spava sadrži legende, priče i predaje iz cijelog istočnog dijela Jadrana (od Savudrije do Boke kotorske). Zbirka se sastoji od sveukupno sedamdesetak priča i šezdesetak ilustracija izrađenih specifično za taj projekt. Više o zbirci i njenom nastanku saznajte u video prilogu u kojemu... U petak, 14. lipnja 2019. godine, u 12 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, održat će se pred ... "Gdje Perun spava": Jadranske legende koje je... - MojaRijeka ... . Zbirka se sastoji od sveukupno sedamdesetak priča i šezdesetak ilustracija izrađenih specifično za taj projekt. Više o zbirci i njenom nastanku saznajte u video prilogu u kojemu... U petak, 14. lipnja 2019. godine, u 12 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, održat će se predstavljanje knjige „Gdje Perun spava (Jadranske legende)" ...

INFORMACIJA

AUTOR
Ogurlić
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Jadranske legende – Gdje perun spava.pdf

OPIS

Jadranske legende – Gdje perun spava Knjiga „Gdje Perun spava“ (Jadranske legende) literarni su zapisi slijedom istraživanja legendi, predaja, pripovijesti, povijesnih kontroverzi i manje poznatih činjenica vezanih uz jadransku obalu i otoke te na popularan način obrađuju legende istočnog dijela Jadrana od Savudrije do Boke kotorske. Legendama, predajama i pričama istočnoga, hrvatskog dijela Jadrana autor je u ovoj knjizi nastojao dati, koliko je moguće, utemeljen povijesni, zemljopisni, etnološki i socijalni okvir. Priče su ilustrirane nadahnutim, vedrim tonovima hrvatskog i riječkog likovnog barda Vjekoslava Voje Radoičića koji je radeći na knjizi uživao u svakom potezu pera. Neka i ova knjiga bude živo sjećanje na njegov doprinos hrvatskoj kulturi i umjetnosti.

Želite li pročitati knjigu?Jadranske legende – Gdje perun spava u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Ogurlić. Čitati Jadranske legende – Gdje perun spava Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE