Muhammad Ali -Životna priča

Muhammad Ali -Životna priča - Hauser, Thomas | Caritasspiritistcenter.org

...a radiotelevizija, u srijedu 4. srpnja 2018, godine, na Drugom programu (HRT - HTV2) prikazuje dokumentarni film Ja sam Ali ... Posljednji Allahov Poslanik Muhammed a.s. ... . Ovaj izvrsni dokumentarac fascinantna je priča o uspjehu američke boksačke legende, prema mnogima najvećeg boksača teške kategorije u povijesti te jednog od najvećih sportaša 20. stoljeća. ''Znam gdje idem i znam istinu. Ne moram biti ono što vi hoćete da budem. Slobodan sam da budem ono što ja hoću.''Muhammed Ali Odrastajući, Muhammad Ali priznaje da je kao dijete često plakao u krevetu jer nije mogao razumjeti zašt ... PRIČA O „VELIKOM" MUHAMED ALIJU: Plesao oko neprijatelja ... ... .''Muhammed Ali Odrastajući, Muhammad Ali priznaje da je kao dijete često plakao u krevetu jer nije mogao razumjeti zašto su crnci nazivani ljudima najniže klase. Očigledno je da je presudan trenutak u formiranju svjetonazora tinejdžera bila očeva priča o crnom dječaku po imenu Emmett Louis Till, koji je zvjerski ubijen zbog rasne mržnje, a ubice ... Sazrijevši, Muhammad Ali priznaje da je kao dijet...

INFORMACIJA

AUTOR
Hauser, Thomas
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Muhammad Ali -Životna priča.pdf

OPIS

Muhammad Ali -Životna priča Muhammad Ali je postigao mitski status. Njegov život odigravao se koliko na naslovnicama časopisa, toliko i na sportskim stranicama. Oslanjajući se na vlastiti doživljaj i iskustvo, razgovore sa samim Alijem, intervjue s njegovim bliskim saradnicima, raznim savremenicima, te svjedočanstva prikupljena tokom desetljeća vrhunskog bokserskog novinarstva, Thomas Hauser predstavlja Muhammada Alija do u detalj, unutar i izvan ringa. U riječima više od dvije stotine poznanika – članova porodice, protivnika, prijatelja, svjetskih vođa i drugih koji su ga najbolje poznavali, izranja pravi Muhammad Ali: duboko religiozan čovjek, živahan, velikodušan, pravi šoumen. Sa sjajnom neposrednošću i neviđenom iskrenošću Thomas Hauser, u saradnji s Muhammadom Alijem, donosi životnu priču ovog izvanrednog čovjeka – najveće sportske ikone koju je svijet ikada vidio.“Konačno imamo biografiju Muhammada Alija, čovjeka koji je prevazišao granice sporta, kao nijedan sportista prije njega.“ New York Times“Ovo je veličanstvena knjiga o jednom životu koji treba razumjeti, bez obzira marite li imalo za boks.“ Boston Globe“Priča koju Hauser i ostali pričaju je doista posebna. I teško se otrgnuti pomisli da je, uprkos svim pobjedama u ringu, Alijevo najveće dostignuće to što je bio voljen.“ Washington Post“Svi su čuli za Muhammada Alija, ali on ostaje više legenda nego stvarna osoba. Thomas Hauser je napisao konačnu izuzetnu priču o jednom izuzetnom čovjeku.“ Los Angeles Daily News“Ova knjiga je zadivljujuća od početka do kraja.“ American Spectator“Saosećajna, inteligentna, nepristrasna, konačna i nesumnjivo veoma iscrpna.“ New York Review of Books“Hauser je napisao vrhunsku knjigu… urnebesno smiješnu, tužnu, dirljivu i punu nade.“ Times (London)

Želite li pročitati knjigu?Muhammad Ali -Životna priča u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Hauser, Thomas. Čitati Muhammad Ali -Životna priča Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE