Dundo Maroje i Novela od Stanca

Dundo Maroje i Novela od Stanca - Držić, Marin | Caritasspiritistcenter.org

... > Književnost > Drama, klasici > Dundo Maroje i Novela od Stanca ... Dundo Maroje Marin Držić lektire - Sjedi 5 ... . Komedija Pomet - prikazana 1548. godine - izgubljena je, a ponešto se od njezina sadržaja sačuvalo u prolozima te u samome tekstu Dunda Maroja. Opis oglasa. Marin Držić: Dundo Maroje i Novela od Stanca. "Dundo Maroje" najčešće je izvođeno Držićevo djelo. Okosnicu radnje čini potraga oca, dubrovačkog trgovca za razmetnim sinom Marom, koji umjesto U tradiciji farse nastaje "Novela od Stanca" u kojoj neobuzdani gradski mladići zbijaju šalu sa starce "Dundo Maroje" najčešće je izvođeno Držićevo djelo. Pročitaj opis proizvoda Dundo Maroje, Novela od stanca i provje ... Preuzmite knjigu "Novela od Stanca, Dundo Maroje - Marin Držić..." ... . Pročitaj opis proizvoda Dundo Maroje, Novela od stanca i provjeri da li je prikladan za tebe ili pogledaj ostale proizvode marke ŠKOLSKA KNJIGA. Jamstvo i ...

INFORMACIJA

AUTOR
Držić, Marin
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Dundo Maroje i Novela od Stanca.pdf

OPIS

Dundo Maroje i Novela od Stanca Dundo Maroje i Novela od Stanca su remek-djela najvećega hrvatskog renesansnog komediografa – Marina Držića. Ujedno su to njegove najpoznatije komedije, koje spadaju u sam vrh hrvatske renesansne književnosti i u kojima se može primijetiti sva raskoš hrvatskog jezika iz sredine 16. stoljeća. Iako se Držić okušao u različitim dramskim žanrovima, pamtimo ga ponajprije kao komediografa. Ostalo je iza njega jedanaest tekstova: tri pastoralne drame (Tirena, Pripovijes kako se Venere božica užeže u ljubavi lijepoga Adona u komediju stavljena, Grižula/Plakir/), šest eruditnih komedija (Dundo Maroje, Džuho Kerpeta, Skup, Tripče de Utolče/Mande/, Arkulin, Pjerin), jedna komediola (Novela od Stanca) i jedna tragedija (Hekuba), inače adaptacija tragedije Ecuba, prepjeva Euripidova djela. Komedija Pomet – prikazana 1548. godine – izgubljena je, a ponešto se od njezina sadržaja sačuvalo u prolozima te u samome tekstu Dunda Maroja.

Želite li pročitati knjigu?Dundo Maroje i Novela od Stanca u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Držić, Marin. Čitati Dundo Maroje i Novela od Stanca Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE