Mama kuha ručak tata čita novine

Mama kuha ručak tata čita novine - Tomić Pleić, Barbara | Caritasspiritistcenter.org

...da u odnosu prema djeci ne možemo biti savršene, možda nas roditeljska uloga ispunja zebnjom, strahom i grižnjom savjesti, ali lakše je kad znamo da nismo same, da o tome promišljaju i drugi, i to argumentirano i razložno kao što to čini Barbara Pleić Tomić u knjizi Mama kuha ručak ... Večer poezije otvara festival 'Feminizam je za sve' - tportal ... ... Tata gleda političke emisije i onda se živcira. Tvrdi da su svi političari lopovi. Ne brije se subotom i nedjeljom. Mama se prestala šminkati i više ne kupuje Ta je riječ bila rezervirana za obične mamine prijateljice koje s placa nose povrće u plastičnim vrećicama i onda kuhaju ručak za svoje obitelji." Naslovnica. društvene znanosti. Mama kuha ručak, tata čita n ... Mama kuha ručak, tata čita novine ... . Mama se prestala šminkati i više ne kupuje Ta je riječ bila rezervirana za obične mamine prijateljice koje s placa nose povrće u plastičnim vrećicama i onda kuhaju ručak za svoje obitelji." Naslovnica. društvene znanosti. Mama kuha ručak, tata čita n...

INFORMACIJA

AUTOR
Tomić Pleić, Barbara
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Mama kuha ručak tata čita novine.pdf

OPIS

Majke doživljavamo sretnima, ispunjenima ljubavlju prema djeci, zadovoljnima svojom ulogom koja se prikazuje i kao najveće postignuće u ženskome životu. Tabu je govoriti čak i neutralno, a osobito negativno o majčinstvu. Nizom osobnih primjera, teorijski potkrijepljenih, analizom društvenih događaja, filmova, popularnih serija i književnih djela, Barbara Pleić Tomić prikazuje sve kontradikcije majčinstva, odupirući se njegovoj romantiziranoj slici. Knjiga Mama kuha ručak, tata čita novine tematizira važnu ali nevidljivu ulogu očeva u odgoju, analizira roditeljske priručnike, propituje zanemareni odnos majčinstva i prava na pobačaj te trend slavnih majki koje, putem medija i društvenih mreža, svoje majčinstvo aktivno koriste za kreiranje vlastitog profesionalnog identiteta. Autorica ističe ambivalentne osjećaje koje majke imaju prema djeci, klaustrofobiju roditeljske ljubavi te odnos majčinstva i kreativnog rada. Kako očuvati vlastiti identitet, prostor i vrijeme za sebe i stvaranje nakon utapanja u pelenama i cjelodnevne brige za dijete? Konkretna institucionalna i društvena potpora rijetko prati mitologiju svetosti majčinstva i političke apele za rađanjem što većeg broja djece. Možda ne znamo kad smo spremne postati majkama, možda u odnosu prema djeci ne možemo biti savršene, možda nas roditeljska uloga ispunja zebnjom, strahom i grižnjom savjesti, ali lakše je kad znamo da nismo same, da o tome promišljaju i drugi, i to argumentirano i razložno kao što to čini Barbara Pleić Tomić u knjizi Mama kuha ručak, tata čita novine.

Želite li pročitati knjigu?Mama kuha ručak tata čita novine u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Tomić Pleić, Barbara. Čitati Mama kuha ručak tata čita novine Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE