Otok

Otok - Marai, Sandor | Caritasspiritistcenter.org

... refer to: Bosnia and Herzegovina. Otok, Ljubuški, a village in Bosnia and Herzegovina near Ljubuški ... Ship DUGI OTOK (Crude Oil Tanker) Registered in Croatia - Vessel... ... ... Otok - Wikipedia ... refer to: Bosnia and Herzegovina. Otok, Ljubuški, a village in Bosnia and Herzegovina near Ljubuški. Croatia. Otok, Vukovar-Srijem County, a town in ...

INFORMACIJA

AUTOR
Marai, Sandor
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Otok.pdf

OPIS

Poznat kao veliki putnik po Europi Márai je proputovao i velik dio hrvatske obale. U romanu Otok (1934.) glavnina radnje odvija se na vrlo konkretnim i prepoznatljivim dubrovačkim lokacijama, u hotelu Argentina i na Lokrumu. Parižanin Viktor Henrik Askenasi, nakon afere što će sablazniti svakoga do koga mu je stalo, otputuje u nepoznato, Dubrovnik, no istovremeno taj pokušaj bijega pretvara se i u pakleno putovanje savjesti. Virtuozno pripovijedajući o iznimnom i tankoćutnom sredovječnom muškarcu, orijentalistu po svemu solidna statusa, koji u potrazi za smislom života, štoviše, za Bogom, eksperimentirajući s tjelesnom ljubavi jer mu se to čini najjednostavnijim, a i najmanje shvatljivim područjem, istodobno se trudeći ostati objektivnim promatračem, šokantnim potezom pera dovede Askenasija do paradoksalne spoznaje da svijet možda i ne otkupljuje dobrota, nego grijeh. Neobična tijeka, s predivnim unutarnjim monolozima, preciznom slikom okruženja u kojem se glavni junak zatekao, napet poput suvremena trilera, Otok je još jedan od bisera u nizu Máraieva opusa.

Želite li pročitati knjigu?Otok u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Marai, Sandor. Čitati Otok Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE