Duge sjene

Duge sjene - Prometej d.o.o. | Caritasspiritistcenter.org

...uge sjene kao dio trenda tzv. "flat" dizajna popularna su, ali ne i nova pojava ... duge sjene by zelenOo on DeviantArt ... ... PDF Pilar-Z-004-Duge sjene perife... ... uge sjene kao dio trenda tzv. "flat" dizajna popularna su, ali ne i nova pojava. Najveći utjecaj ovog trenda vidljiv je u dizajnu elemenata i ikona sučelja, no sve se više koristi i u dizajnu mrežnih... Prodajem novu (nikad korištenu) knjigu Duge sjene. Duge sjene su zapravo istraživ...

INFORMACIJA

AUTOR
Prometej d.o.o.
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Duge sjene.pdf

OPIS

Ugledna kanadska spisateljica Erna Paris rođena je u Torontu, a školovala se na sveučilištima u Torontu i u Parizu (Sorbonne). Pisanju se potpuno posvetila od 1971. godine najprije kao novinarka, izvjestiteljica na engleskom i francuskom, a zatim kao autorica non-fiction proze. Istražujući suvremenu povijest, odnosno načine na koje nacije pamte povijest, proputovala je cijeli globus i objavila šest knjiga publicističke proze, među kojima je posebno zapažena The End of Days: A story of Tolerance, Tyrany and the Explosion of the Yews from Spain. Za svoju najnoviju knjigu DUGE SJENE- Istina, laži i povijest dobila je više nacionalnih i internacionalnih nagrada, između ostaloga, nagradu Spisateljske zaklade The Pearson u kategoriji povijesne publicistike (2001), nagradu Kanadske spisateljske zaklade Shaughnessy Cohen u kategoriji političkog spisateljstva (2001). Christian Science Monitor (SAD), The New Statesman (Velika Britanija) i The Globe and Mali (Kanada) proglasili su Duge sjene knjigom godine. Duge sjene su zapravo istraživanje načina na koji nacije lažu sebi i kako te laži ostavljaju ožiljke na nacionalnim identitetima. Djelo također proučava načine na koje se hrabri pojedinci bore kako bi razotkrili istinu koju te laži prikrivaju. Svatko tko razmišlja o složenom odnosu između laži, istine i povijesne pravde mora se upoznati s djelom Erne Paris. Riječ je o tečnom i čitkom tekstu koji zaokuplja pažnju svakog suvremenog čovjeka i svake moderne države/nacije, a to su pitanja zločina i oprosta, pravde i kazne, odgovornosti i povijesne istine, selektivne memorije, obmane i manipulacija ljudima i narodima. Erna Paris oživljava bolne uspomene da bismo iz njih učili.

Želite li pročitati knjigu?Duge sjene u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Prometej d.o.o.. Čitati Duge sjene Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE