Don Srećko Pavić i talijanski konclogor Zlarin

Don Srećko Pavić i talijanski konclogor Zlarin - Gulin,Darko | Caritasspiritistcenter.org

...rko knjige Don Srećko Pavić i talijanski konclogor Zlarin epub dostupni su vam nakon registracije na našoj web stranici ... Talijanski genocid u Dalmaciji, Konclogor Molat - Josip Grbelja ... . U izdanju šibenske gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" javnosti je predstavljena knjiga Darka Gulina "Don Srećko Pavić i talijanski konclogor Zlarin". Darko Gulin, eminentni šibenski publicist koji već godinama svojim izvrsnim knjigama i povijesnim istraživanjima popunjava kaverne u šibenskoj historiografiji, predstavio je danas u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića, svoje novo, izvrsno, značajno i osobito vrijedno djelo.Riječ je o knjizi "Don Srećko... Riječ je o knjizi "Don Srećko Pavić i talijanski konc logor Zlarin". Riječ je o bi ... Arhiva obavijesti ... .Riječ je o knjizi "Don Srećko... Riječ je o knjizi "Don Srećko Pavić i talijanski konc logor Zlarin". Riječ je o biografsko dokumen...

INFORMACIJA

AUTOR
Gulin,Darko
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Don Srećko Pavić i talijanski konclogor Zlarin.pdf

OPIS

Riječ je o biografsko dokumentarnom djelu u kojem Gulin kroz sudbinu pravednika, borca protiv svih nepravdi u svim državama i svim režimima od 1900. kada je rođen pa sve do smrti, govori o jednom od najmračnijih i razdoblja novije šibenske povijesti, talijanskoj fašističkoj okupaciji Šibenika od 1941. do 1943. godine i fašističkom koncentracijskom logoru na otoku Zlarinu, stratištu i mučilištu kojim se suvremena hrvatska historiografija nije sustavno bavila, a talijanska ga ignorira ili pokušava minorizirati svodeći ga gotovo na izletnički kamp. Izvrsni duhovni okvir priče o don Srećku Paviću, spasitelju, dušobrižniku i pravedniku koji je ne žaleći vlastiti život pomagao logorašima te tako spasio mnoge živote, dao je don Krešimir Mateša.

Želite li pročitati knjigu?Don Srećko Pavić i talijanski konclogor Zlarin u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Gulin,Darko. Čitati Don Srećko Pavić i talijanski konclogor Zlarin Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE