Postmodernizam

Postmodernizam - Butler, Christopher | Caritasspiritistcenter.org

...rnizam (post- + modernizam), pojam izveden iz pojma postmodernosti ... Postmodernizam, razum i religija - Srce ... . Upotrebljava se, u širokom smislu, za označavanje epohe druge polovice XX. st. (→ postmodernost) te, u užem smislu, za označavanje nekih aspekata mišljenja i stvaranja te epohe.Načelno, odnosi se na kritiku apsolutnih istina, identiteta i tzv. velikih mjerodavnih priča ustanovljenih u modernosti, od ... Postmodernizam je slobodan ne samo da prihvati raniju zamisao nego i radikalno promijeniti njezino značenje stavljajući je u drugi kontekst. Druga važna karakteristika postmodrednizma je spajanje umjetni ... Postmodernizam ili Marxovo novo ruho: Intelektualna ... ... . Druga važna karakteristika postmodrednizma je spajanje umjetničkih formi. Tako da više nema jasne razlike između slikarstva, kiparstva i fotografije, i mi održavamo to razlikovanje samo kao stvar ugode. Postmodernizam u književnosti je epoha nastala u drugoj polovici 20. stoljeća, a trajala je do kasnog 20. stoljeća. Najčešće je prihvaćeni stav da je postmodernizam započeo nakon 2. svjetskog rata, iako neki književni teoretičari ...

INFORMACIJA

AUTOR
Butler, Christopher
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Postmodernizam.pdf

OPIS

U ovoj knjizi Christopher Butler dovodi u pitanje i istražuje glavne ideje koje zastupaju postmodernisti, kao i njihovo bavljenje teorijom književnosti, te vizualnim umjetnostima, filmom, arhitekturom, kao i muzikom. On umjetnike, intelektualce, kritičare i društvene naučnike tretira “kao da su svi članovi labavo povezane političke partije u kojoj vladaju trvenja”, a među čijim su pripadnicima i Cindy Sherman, Salman Rushdie, Jacques Derrida, Walter Abish i Richard Rorty.

Želite li pročitati knjigu?Postmodernizam u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Butler, Christopher. Čitati Postmodernizam Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE