Potkovani golubovi

Potkovani golubovi - Perviz, Izet | Caritasspiritistcenter.org

...ani golubovi, roman bosanskohercegovačkog pripovjedača Izeta Perviza (1969 ... Golubovi - Domaća perad - Domaće životinje - Životinje - OLX.ba ... ... Behar by Supermarket d.o, o, - Issuu ... ani golubovi, roman bosanskohercegovačkog pripovjedača Izeta Perviza (1969.), uznemirujuća je, pa i brutalna, priča inspirirana ratom u BiH. Prije svega, to je anamneza jedne srpske... Potkovani golubovi, Perviz, Izet. Dramski i suvremeni roman. Potkovani golubovi, Perviz, Izet. MultiPlusCard bodovi 14. Uobičajeni rok dostave ovog proizvoda je 7 radnih dana. Priča o srpskoj obitelji čiji je...

INFORMACIJA

AUTOR
Perviz, Izet
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Potkovani golubovi.pdf

OPIS

Priča o srpskoj obitelji čiji je član bio srebrenički egzekutor, otkriven na snimku koji je iz privatne mjesne videoteke dospio na televiziju”Potkovani golubovi”, roman bosanskohercegovačkog pripovjedača Izeta Perviza (1969.), uznemirujuća je, pa i brutalna, priča inspirirana ratom u BiH. Prije svega, to je anamneza jedne srpske obitelji čiji je član bio srebrenički egzekutor, otkriven na snimku koji je iz privatne mjesne videoteke dospio na televiziju. Moralnu dramu, koju protagonisti doživljavaju na različite načine, pisac podcrtava promjenama pripovjedačke perspektive i čestim unutarnjim monolozima. Lomovi koje prolaze protagonisti njegove priče, otkrivajući istine o svojim bližnjima, slike jednog krvavoga vremena koje kao zloguki svjedok suspendira tzv. civilnu stvarnost i duhovi mrtvih o koje se sapliću živi, pritom gubeći svoje živote – jezivo svjedoče o ratovima i ljudima u njima, o licu zločina i njegovu mirnodopskom naličju. Laž i istina u ovom su romanu u tako bolnom savezu da se Perviz njime, bez sumnje, promeće u jednog od najdarovitijih literarnih ovjerovatelja bosanske ratne zbilje. Ruka pisca ovoga teksta, istodobno klasičnog i modernog, teško da kad zadrhti, i čitatelj osjeća da njegova literarna rekonstrukcija stvarnog zločina plijeni mnogim vrlinama. Vrlinama, naime, koje malo tko, u zanatskom smislu, iz njegove generacije uopće ima na umu, a kamoli da ih je poželio usvojiti.

Želite li pročitati knjigu?Potkovani golubovi u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Perviz, Izet. Čitati Potkovani golubovi Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE