Pozdrav iz Staljingrada

Pozdrav iz Staljingrada - Pavić,Roman | Caritasspiritistcenter.org

...iz Staljingrada roman je o ljubavi, umjetnosti i ratu ... Bitka kod Staljingrada | Forum Krstarice ... ... Bitka za Staljingrad — Vikipedija, slobodna enciklopedija ... iz Staljingrada roman je o ljubavi, umjetnosti i ratu. Roman Pavić u prvijencu pažljivo i brižno gradi široku galeriju likova oživljavajući minuciozno Zagreb prije Drugoga svjetskoga rata... Pozdrav iz Staljingrada roman je o ljubavi, umjet...

INFORMACIJA

AUTOR
Pavić,Roman
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Pozdrav iz Staljingrada.pdf

OPIS

Pozdrav iz Staljingrada roman je o ljubavi, umjetnosti i ratu. Roman Pavić u prvijencu pažljivo i brižno gradi široku galeriju likova oživljavajući minuciozno Zagreb prije Drugoga svjetskoga rata, njegove umjetničke i političke krugove iz perspektive svojih glavnih junaka: slikara Leona, liječnika Ivana na specijalizaciji u Londonu te osječkog franjevca oca Roberta, čije se sudbine isprepleću s najvažnijim povijesnim akterima toga vremena, od Ljube Babića i Ivana Meštrovića do Alojzija Stepinca i Winstona Churchilla. Pozdrav iz Staljingrada saga je o trojici prijatelja uhvaćenih u kovitlac svjetskih događaja, koji čudom preživljavaju Bitku za Staljingrad, kamo nisu otišli svojom voljom, da bi se potom u sovjetskom zarobljeništvu uspjeli izdvojiti svojim sposobnostima te postati punopravni crvenoarmejci, koji će se po povratku u Jugoslaviju susresti s drugom vrstom ideološke zaslijepljenosti. Ovaj roman suvremena je povijesna freska koja vješto kombinira fikcionalnu priču, stvarne dokumente i razmišljanja aktera vremena o kojem je riječ. Pozdrav iz Staljingrada mala je literarna senzacija, novopovijesni roman u kojem se bez ideoloških naočala prelama najzanimljivije i ideološki najopterećenije razdoblje suvremene povijesti.

Želite li pročitati knjigu?Pozdrav iz Staljingrada u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Pavić,Roman. Čitati Pozdrav iz Staljingrada Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE