Mačke i macani

Mačke i macani - Aralica, Ivan | Caritasspiritistcenter.org

...čke i macani nemaju u podlozi čvrstu fabulu, već okosnicu priče čini na trenutke u naraciju zaogrnuta rasprava (katkad esejistička, na trenutke polemična, ponekad gnomična) ... Pemuas Emak2 STW @stwmaniax - Twitter Profile | Sotwe ... ... Mačke i macani, Ivan Aralica | Suvremeni roman | Književnost | Knjižara ... čke i macani nemaju u podlozi čvrstu fabulu, već okosnicu priče čini na trenutke u naraciju zaogrnuta rasprava (katkad esejistička, na trenutke polemična, ponekad gnomična)... Mačke i macani. First. Previous. Novi roman akademika Ivana Aralice "Mačke i macani", predstavljen je u srijedu ...

INFORMACIJA

AUTOR
Aralica, Ivan
DIMENZIJA
2,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Mačke i macani.pdf

OPIS

“Dok god baštinimo jezik u kojem spava mitotvorna vatra koja čeka maga pripovijedanja da je probudi, ne trebamo se bojati… Ivan Aralica i svojim novim romanom potvrđuje da je ta vatra još uvijek živa i da među nama ima onih koji je znaju prinijeti.” – Damir Pešorda Magija pisanja i magija objavljivanja onoga što sam olovci povjerio bilo je moje duhovno piće i duhovno pijanstvo, ispovijeda nam se Ivan Aralica u svojem novom romanu Mačke i macani, završnom dijelu Blažinih priča, zasebnom ciklusu kojemu pripadaju romani Farrell i Duh zloduha te zbirka pripovjedaka Grmovi divljih ruža. Mačke i macani nemaju u podlozi čvrstu fabulu, već okosnicu priče čini na trenutke u naraciju zaogrnuta rasprava (katkad esejistička, na trenutke polemična, ponekad gnomična) o naravi i smislu pripovijedanja. Ambra i Fukara najbliži su Mačkama i macanima po polemičnom zahvatu u recentnu kulturnu i političku zbilju, no u ovom se romanu između redaka čita žal nad neumitnom prolaznošću svega pod kapom nebeskom. Ivan Aralica proniče u bit pripovijedanja i njezine uloge u životu zajednice, bez obzira na to bila to mikrozajednica Suhog Rata ili zajednica nacionalne razine.

Želite li pročitati knjigu?Mačke i macani u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Aralica, Ivan. Čitati Mačke i macani Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE