Paprena priča

Paprena priča - Rundek, Melita | Caritasspiritistcenter.org

...ju, zagrabi i uživaj - Paprena priča je spremna! O autorici Teta Melita Rundek skuhala je nebrojeno juhica i raznih drugih jela, oprala tornjeve suđa, obrisala nebrojeno kila prašine do sada, ali kako se za to ne dijele nagrade, nije to spominjala sve do ove Paprene priče ... Jutarnji list - Želite li imati slavni bijeli šešir ... ... . Čitatelju, zagrabi i uživaj - Paprena priča je spremna! O autorici Teta Melita Rundek skuhala je nebrojeno juhica i raznih drugih jela, oprala tornjeve suđa, obrisala nebrojeno kila prašine do sada, ali kako se za to ne dijele nagrade, nije to spominjala sve do ove Paprene priče. Jeste li za toplu, krepku juhicu koja će vas razveseliti i nasmijati? Jeste, pa naravno da jeste! Finu juhicu skuhale su nagrađivana književnica za djecu Melita Rundek i nagrađivana ilustratorica Vanda Čižmek. ... PAPRENA PRIČA - Mojaknjiga Katarina Zrinski ... . Jeste li za toplu, krepku juhicu koja će vas razveseliti i nasmijati? Jeste, pa naravno da jeste! Finu juhicu skuhale su nagrađivana književnica za djecu Melita Rundek i nagrađivana ilustratorica Vanda Čižmek. ...

INFORMACIJA

AUTOR
Rundek, Melita
DIMENZIJA
8,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Paprena priča.pdf

OPIS

Paprena priča – slikovnica u stihovima Jeste li za toplu, krepku juhicu koja će vas razveseliti i nasmijati? Jeste, pa naravno da jeste! Finu juhicu skuhale su nagrađivana književnica za djecu Melita Rundek i nagrađivana ilustratorica Vanda Čižmek. No, nije im bilo lako! Kako i zašto pročitajte u slikovnici u stihovima. Unutra sve piše, tko je kome zapaprio! No, juhica je skuhana i hajmo! Jedna žlica za mamu, druga za tatu, treća za medvjeda pa papagaja… i skoro će kraj! Čitatelju, zagrabi i uživaj – Paprena priča je spremna! O autorici Teta Melita Rundek skuhala je nebrojeno juhica i raznih drugih jela, oprala tornjeve suđa, obrisala nebrojeno kila prašine do sada, ali kako se za to ne dijele nagrade, nije to spominjala sve do ove Paprene priče. Pa kako je to priča o juhici i papru, priznaje da zna dobro skuhati, ponekad i zapapriti. Teta Melita, osim što je u životu kuhala i spremala i svašta nešto, završila je razne škole i postala profesorica komparativne književnosti i fonetike. U životu je snimala radiodrame, bila tipkačica, spikerica, novinarka, urednica, a osnovala je i jednu knjižnicu u tvornici. Tamo je knjige i časopise nabavljala, obrađivala, stavljala ih na police pa ih davala onima koji su tražili. Onda je postala knjižničarka u Knjižnicama grada Zagreba gdje je radila na dječjem odjelu, djeci pričala priče i čitala slikovnice, vodila ih do njihove prve knjige, organizirala razne zgodne igre i držala predavanja. Zatim su je stavili na odjel za odrasle gdje je smišljala razna predavanja, promocije i tribine za odrasle. Teta Melita, osim što je u životu kuhala i spremala i svašta nešto, slikala je i naslikala slika za četiri samostalne izložbe. Izrađivala je i glinene figure pa ih izlagala. Obojila je cijeli stan. Teta Melita, osim što je u životu kuhala i spremala i svašta nešto, napisala je puno knjiga i dobila četiri velike nagrade za to i mnogo manjih priznanja. Teta Melita jako voli djecu i djeca vole nju. Pa je zato baš za djecu skuhala jednu krepku juhicu, koja je pred vama u stihovima, i jedva čeka da juhicu zagrabite! O ilustratorici Teta Vanda Čižmek skuhala je mnogo raznih jela, od kuhanih jaja do graha s pužekima, ali nikada u životu ni jednu jedinu pravu juhicu. One iz vrećice ne računamo. Teta Vanda, osim što je kuhala, spremala, šetala psa, puno je i crtala jer su je tako naučili u raznim školama. Pa je tako crtala i crtala, crtala i crtala, i nacrtala mnogo slikovnica i knjiga za djecu. Ma dobro, i nekoliko za odrasle. Za crteže iz nekih knjiga dobila je nagrade i priznanja, neke kod nas doma a neke u drugim zemljama. Teta Vanda, nije nikada u životu skuhala ni jednu jedinu pravu juhu, ali ju je zato nacrtala. Zamislite koje je to uzbuđenje i veselje bilo kada joj je teta Melita skuhala krepku juhicu i rekla: – Zagrabi i nacrtaj! Bilo je tu koječega, od noklica, graška, mrkvice, peršina… ma pogledajte samo! Teta Vanda puno bolje crta nego što piše pa je ovoj bilješci kraj.

Želite li pročitati knjigu?Paprena priča u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Rundek, Melita. Čitati Paprena priča Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE