Dezorijentalna

Dezorijentalna - Djavadi, Negar | Caritasspiritistcenter.org

...ntalna. Roman prvijenac Désorientale (2016) djelomično je autobiografskog karaktera ... Što kupiti za Božić - knjiga kao poklon - MaminSvijet.hr ... . U njemu nelinearno, uz mnoštvo digresija i priča u priči dostojnih suvremene Šeherezade, tijekom 20. stoljeća, rušeći često klišejizirano zapadno viđenje te zemlje iznimno bogate povijesti. Priča o političkoj oporbi, opresiji i egzilu te ... Dezorijentalna. 160,00 kn. Roman prvijenac Désorientale (2016) djelomično je autobiografskog karaktera. U njemu nelinearno, uz mnoštvo digresija i priča u priči dostojnih suvremene Še ... DEZORIJENTALNA - Negar Djavadi - MEANDARMEDIA ... ... . U njemu nelinearno, uz mnoštvo digresija i priča u priči dostojnih suvremene Šeherezade, poetično, ali i s dobrom dozom cinizma, pripovijeda sagu o tri naraštaja jedne brojne iranske porodice, donoseći kroz nju živopisan i precizan ... Dezorijentalna Jezik izdanja: Hrvatski Broj stranica: 336 Uvez: Meki Prevoditelj: Vanda Mikši...

INFORMACIJA

AUTOR
Djavadi, Negar
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Dezorijentalna.pdf

OPIS

Roman prvijenac Désorientale (2016) djelomično je autobiografskog karaktera. U njemu nelinearno, uz mnoštvo digresija i priča u priči dostojnih suvremene Šeherezade, poetično, ali i s dobrom dozom cinizma, pripovijeda sagu o tri naraštaja jedne brojne iranske porodice, donoseći kroz nju živopisan i precizan portret Irana i preobrazbi koje je doživio tijekom 20. stoljeća, rušeći često klišejizirano zapadno viđenje te zemlje iznimno bogate povijesti. Priča o političkoj oporbi, opresiji i egzilu te razočaranju i nepotpunoj ukorijenjenosti, odnosno dezorijentiranosti u novoj kulturi iz vizure djevojčice, a zatim i mlade žene, prožima se s danas vrlo aktualnim pitanjima homoseksualnosti i umjetne oplodnje, uz pozadinu spasonosnog rocka ’80-ih i ’90-ih godina. Roman je u Francuskoj doživio velik uspjeh, a osvojio je i nekoliko nagrada (Prix de l’Autre Monde, Prix du Style, Prix Emmanuel-Robles, Prix Premiere, Prix littéraire de la Porte Dorée, Prix du Roman News), dok ga je časopis Lire proglasio najboljim prvim romanom 2016. Dosad je preveden na devet jezika. Krajem kolovoza 2020. iz tiska je izišao i njezin drugi roman, Arenes.

Želite li pročitati knjigu?Dezorijentalna u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Djavadi, Negar. Čitati Dezorijentalna Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE