Bolesti gušterače

Bolesti gušterače - Bilić, Ante | Caritasspiritistcenter.org

...obavnog sustava: Vanjsko lučenje žlijezde gušterače u duodenum ... Uzroci akutne upale gušterače ... . Gušterača (pankreas) je žlijezda smještena ispod želuca, posebna po tome što ima vanjsko i unutarnje lučenje Kako se dijagnosticiraju bolesti gušterače? Dijagnostika bolesti gušterače je opsežna jer različita stanja mogu izazivati iste simptome. Najčešće se prvo rade laboratorijske pretrage krvi u... Upala gušterače (pankreatitis) zahvaća važnu žlijezdu u čovjekovom tijelu, a manifestira se brzim razvojem bolova u području trbuha. Kako se u nekim slučajevima može razviti po život opasna bole ... Simptomi bolesti gušterače | Medicinski online časopis | stranice... ... . Kako se u nekim slučajevima može razviti po život opasna bolest... Ažuriranj...

INFORMACIJA

AUTOR
Bilić, Ante
DIMENZIJA
8,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Bolesti gušterače.pdf

OPIS

Pankreatologija, jedno od područja gastroenterologije, medicinska je disciplina koja zahvaljujući izuzetno dinamičnom razvoju tehnologije u posljednje vrijeme dobiva sve više važnosti. Naglim razvojem tehnologije s pomoću računala omogućen je bolji prikaz gušterače, i to osobito uvođenjem ultrazvuka, CT-a i magnetske rezonancije u dijagnostiku bolesti tog organa. Noviji biokemijski testovi omogućuju uvid u funkcijsko stanje gušterače i time su stvoreni uvjeti da se adekvatno pristupi liječenju takvih bolesnika. Ova knjiga pregledom pojedinih područja patofiziologije, etiologije, patologije, dijagnostike kao i liječenja bolesti gušterače nastoji upravo postići navedeni cilj, kako u poglavljima koja se bave bazičnim područjima, tako i u onima koja se bave posebnim patologijskim stanjima organa.

Želite li pročitati knjigu?Bolesti gušterače u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Bilić, Ante. Čitati Bolesti gušterače Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE