Periferna Europa Tranzitologija i postkrizni diskursi

Periferna Europa Tranzitologija i postkrizni diskursi - Vidmar Horvat, Ksenija | Caritasspiritistcenter.org

...NA EUROPA: tranzitologija i postkrizni diskursi u jugoistočnoj Europi ... Центральная Европа - это... Что такое Центральная Европа? ... ... Periferna europa - tranzitologija I postkrizni... ... NA EUROPA: tranzitologija i postkrizni diskursi u jugoistočnoj Europi. U knjizi Periferna Europa bavimo se krizom EU u kontekstu europeizacije i specifične pozicije koju je europeizacija zauzela nakon kraja hladnoga rata. Plan integracije koji bi postsocijalisti...

INFORMACIJA

AUTOR
Vidmar Horvat, Ksenija
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Periferna Europa Tranzitologija i postkrizni diskursi.pdf

OPIS

U knjizi Periferna Europa bavimo se krizom EU u kontekstu europeizacije i specifične pozicije koju je europeizacija zauzela nakon kraja hladnoga rata. Plan integracije koji bi postsocijalistički Istok trebao povezati sa “starim“ dijelom kontinenta i postkomunistički blok na periferiji spojiti s demokratskom jezgrom Zapada odvijao se po zapadnocentričnim, europocentričnim i postkolonijalnim scenarijima. To nisu bile tri odvojene faze integracije: njihovi su se vremenski okviri preklapali, a povremeno bi izgurale jedna drugu u antagonističkim odnosima često se izmičući jedna drugoj i vraćajući se u novim diskurzivnim formacijama. Temeljna struktura odnosa koja je svladavala naizgled neuređeno shvaćanje postkomunističkog Istoka bila je ugrubo razdijeljena po dvije osi: najprije po osi razlike, a onda po osi srodnosti. Zbog te dvostruke prirode odnosa koji su uređivali procese integracije čitav je sustav upravljanja Europske Unije u regiji moguće nazivati postkolonijalnim, pri čemu je centar provodio politiku unutrašnjeg kolonijalizma, a periferija je postupno preuzimala ulogu imperijalne granice.

Želite li pročitati knjigu?Periferna Europa Tranzitologija i postkrizni diskursi u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Vidmar Horvat, Ksenija. Čitati Periferna Europa Tranzitologija i postkrizni diskursi Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE