Otac

Otac - Jergović, Miljenko | Caritasspiritistcenter.org

...ac je muški roditelj, biološki ili samo socijalni (društveni roditelj) ... Matejev otac kroz suze: ''Našao sam se s društvom koje je ... ... . Ženski ekvivalent je majka.. Otac je osoba koja obično brine o materijalnim dohodku i fizičku zaštitu obitelji.. Znanstvenim istraživanjima utvrđeno je da redovan međuodnos s ocem potiče kognitivne vještine poput razmišljanja i razvoja govora, te smanjuje delinkventno ponašanje kod djece. Stuart Barrow is an occupational therapist, expert consultant to key service providers within the industry and the managing director of Promoting Independence Limited.. Having worked in the occupational therapy sector for nearly 20 years, ... Matejev otac progovorio o istrazi i navodima o drogi: 'On ... ... .. Having worked in the occupational therapy sector for nearly 20 years, initially as an occupational therapist, and latterly as an events coordinator and consultant, Stuart has a unique insight into the skills and equipment ... Igor Jurić kao i otac nestalog Mateja ne vjeruje da je je bio pod utjecajem narkotika te da cijeli slučaj ima puno nedostataka Matejev otac osvrnuo se ponovno i na prijateljicu njegovog sina koja je z...

INFORMACIJA

AUTOR
Jergović, Miljenko
DIMENZIJA
2,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Otac.pdf

OPIS

„Provala“ privatnoga ja u tekst, i biografsko-obiteljski materijal kao građa, neki su od karakterističnih elemenata Jergovićeve književne strategije još od ranih proza u knjigama Karivani i Mama Leone. No, u tim prozama između privatnoga i autorskoga/pripovjedačevog ja još uvijek je bilo mjesta za neodređenost, za fluidno pretapanje. Knjiga Otac u tom pogledu ne ostavlja nikakve nedoumice: privatno, autorsko i pripovjedačevo ja izjednačeni su potpuno. Između slavne prve rečenice u Camusovu Strancu (Danas je majka umrla.) i prve rečenice u Jergovićevu Ocu (Umro mi je otac.), osim formalne, nema nikakve druge sličnosti, ničega zajedničkog. Ono prvo „govori“ Mersault, ujedno pripovjedač i lik romana, fikcijska figura. Ovo drugo je naprosto činjenica iz Jergovićeva privatnog života, i tako se, kao hladna činjenica i izgovara, započinjući jedan tekst čiju je žanrovsku prirodu teško odrediti, ali čija je književna energija izuzetna. Ispisujući priču o ocu, te i priču o samomu sebi, a u logičnim proširenjima i priču o mnogim obiteljskim rukavcima, Jergović u ovoj autovivisekcijski bespoštednoj prozi istovremeno rastvara mnogo širi tematski registar. Obiteljska povijest stalno je u fokusu, ali nikad bez širega povijesnog (i političkog, itekako!) konteksta, a taj obuhvaća zapravo cijelo dvadeseto stoljeće. U tako strukturiranoj prozi, premda začetoj striktno nonfikcijski, granice između „stvarnosti“ i fikcije, između autobiografije, sjećanja i eseja brišu se nenapadno i neprimjetno, a pripovjedački ton i prosede, te organizacija svega tog raznorodnog materijala omogućuju da se knjiga Otac čita kao pravi roman. (Ivan Lovrenović)

Želite li pročitati knjigu?Otac u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Jergović, Miljenko. Čitati Otac Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE